Otvoreno pismo UHBDR91. Milanu Bandiću

21.01.2014. 10:52:35

bandic_bedz_tito

Gradonačelniče, zar vas nije sram što su i dalje počasni građani Grada Zagreba, Vuk Stefanović, Broz, Špiljak, Krajačić, Bakarić, Mrazović..., dok nigdje nema hrvatskih branitelja?

Koprivnička Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91.) ogorčena je što u Zagrebu, baš kao i diljem Hrvatske, ljudi koji su bili prvi kad je trebalo, koji su dali krv i živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, stigli su do dna dna. Razne počasti i odlikovanja dodjeljivala su se i dodjeljuju onim koji su najzaslužniji za desetine, pa i stotine tisuća nevino ubijenih Hrvata. Tu ti tamo se upozorava na ovu strašnu  činjenicu, ali hrvatski političari su danas toliko moćni (zahvaljujući ljudima ala perković, koji izgleda doista "vladaju" Hrvatskom) da ih je baš briga što vi pričali, protestirali, kritizirali, govorili.

Tako, poštovani gospodine Milane Bandiću, gradonačelniče glavnoga grada svih Hrvata, kako vas nije sram, kakav ste to vi čovjek da ništa niste poduzeli niti očito namjeravate da s liste počasnih građanina Grada Zagreba izbrišite sve one koji su ostali zapamćeni u narodu kao krvnici, izdajice i Udbaši? Naime, barem bi vi trebali znati da počasni građanin Grada Zagreba, ali ne samo njega, može biti osoba posebno zaslužna za promicanje vrijednosti demokratskog društva, povijesnih događa i tradicije hrvatskog naroda i tome slično. Ali, ne, vi to "ne znate", pa je i to možda jedan od razloga što hrvatski Junci iz Domovinskoga rata dok ste vi tu gdje jeste nikada ne će biti – počasni građani. Ali, kako bi i bili, poštovani Bandiću, kad su i dalje počasni građani Grada Zagreba i jedan srpski krvolok kakav je Vuk Stefanović Karadžić, proglašen počasnim građaninom još 1861. Ovu časnu titulu počasnog građana Grada Zagreba, na čijem ste čelu, imaju još i Josip Broz Tito, Vladimir Bakarić, Anka Berus, Ivan Krajačić, Karlo Mrazović, dr. Pavle Gregurić, Mika Špiljak, ali i mnogi drugi ( ova čast se u Zagrebu dodjeljuje od 1850. pa sve do 2010. godine). U najnovijem razdoblju hrvatske povijesti od 1990. pa do 2010. Grad Zagreb je titulu počasnog građanina dodijelio: Majki Terezi (1990.), dr. Franji Tuđmanu (1992.), Margaret Thatcher !998.), Dragutinu Tadijanoviću(2000.), Janici Kostelić (2005.), Većeslavu Holjevcu, posmrtno,(2008.) i Edi Murtiću, posmrtno, (2010.).

Nakon toga, poštovani Bandiću, niste se usudili dodjeljivati ovo priznanje, jer bi ga vjerojatno morali dodijeliti i nekom koji je osim časnog i uvaženoga dr. Franje Tuđmana stvarao ovu Hrvatsku, recimo general pukovnicima Mladenu Markaču ili Anti Gotovini, ili bilo kojem drugom Junaku hrvatskog Domovinskoga rata, od Kate Šoljić, pa do dr. Juraja Njavre, ili pak Josipa Klemma. Kako to, da po vama, ni jedan stopostotni hrvatski ratni vojni invalid nije zaslužio titulu počasnog građanina, ili pak netko tko već dvadeset godina počiva na zagrebačkom Mirogoju, a bio je junak nad junacima u vrijeme stvaranja države? Jeste li ikada čuli za Gojka Šuška, Zvonimira Červenka, Miru Barešića, Brunu Bušića, Janka Bobetka, Jozu Miličevića...? Zbog čega Mariju Jurić Zagorku posmrtno ne proglasite počasnom građankom? Znate li da u Zagrebu ima športaša, ali ne samo njih koji su također pored Janice Kostelić, zaslužili da budu na listi ponosa ovoga grada? Jedan Fabijan Šovagović, Vjekoslav Šutej, Arsen Dedić, Fadil Hadžić, dr. Nikica Kalogjera ili pak Lovro Matačić ili Jakov Gotovac već su odavno trebali  biti proglašeni počasnim građanima, ali ne, takve osobe vas ne zanimaju, već je popis počasnih građana Grada Zagreba prepun pretežno bivšim Udbašima i mrziteljima Hrvatske, poglavito od 1945., pa do 1990. Kako vas nije sram da Mika Špiljak ili Ivan Krajačić i dalje su počasni građani? Ne, to nije namjerno. I to je dio specijalnog rata koji se već nekoliko godina pod vodstvom bivših Udbaša, koji sada neumorno "rade za Hrvatsku" odvija i u Zagrebu. Oni koji su dali krv i živote za Hrvatsku okrenuli bi se u grobu da vide tko su vaši(!) počasni građani i kojim ljudima se vi i vaši suradnici klanjate?

Stoga Udruga hrvatskih branitelja Domovinskoga rata 91.(UHBDR91.) traži da izbacite sve zločince s popisa počasnih građana Grada Zagreba te da za početak generale Gotovinu i Markača proglasite počasnim građanima!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91.)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.