OVO JE GENIJALNO! Dječak im u prolazu odao počast: Naletio na hrvatsku vojnu elitu koja s punom opremom pješači po neizdrživim vrućinama

29.07.2022. 16:02:00

Polaznici 7. naraštaja obuke za razvoj vođa u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini su 26. srpnja  započeli 88 kilometara dugu do Knina.

Tijekom hodnje nastale su impresivne fotografije, a jedna od najzanimljivijih je ona na kojoj je jedan dječak sreo kolonu vojne elite, pa im je instiktivno salutirao.

Foto: MORH/ T. Brandt

Drugoga dana nakon završene hodnje na Kninskoj tvrđavi uručene su im značke i diplome.  Admiral Robert Hranj kazao im je kako cilj obuke nije bio provjeriti njihove psihofizičke sposobnosti. 

Cilj obuke: Donošenje odluka pod opterećenjem

“Cilj obuke je bio ukazati vam na značaj kolektiva i timskog rada, kao i ukazati na sve izazove donošenja odluke pod stresom i opterećenjem. Na vama je cjeloživotno učenje i usavršavanje, budite uspješni vođe i upravljajte ljudima tako da ih motivirate i ohrabrujete”, kazao je Hranj.

Foto: MORH/ T. Brandt

Ministar obrane Mario Banožić također im je čestitao:

Banožić: Pokazali ste izvrsnost

“Od srca vam čestitam na završenoj obuci, obuci koja je od svakoga od vas zahtijevala da uložite maksimalno sva svoja znanja i vještine te svakoga dana pomičete vlastite granice. Hodnja od Udbine do Knina duga 88 kilometara bila je krajnji test vaše izdržljivosti i svih vaših sposobnosti gdje ste ponovo dokazali koliko ste izvrsni”, poručio im je ministar dodavši: 


Foto: MORH/ T. Brandt

“Zbog svakoga od vas ponosno mogu reći kako čvrsto vjerujem u sjajnu budućnost Hrvatske vojske. Budite ponosni što uz stečena nova znanja, promičete i sva ona iskustva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Ti teški ratni dani pokazali su kako je upravo dočasnik temelj pobjeda i uspjeha, a središte u Šepurinama bilo je rasadište vrhunskih ratnika i vođa. Hvala vam što zajedno s nama gradite još spremniju, jaču i snažniju Hrvatsku vojsku. Nikada nemojte posustati u suočavanju s izazovima, brinite jedni o drugima, čuvajte svoju Domovinu i budite istinski pobjednici!”, riječi su kojima je Banožić zaključio čestitku.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: MORH/ T. Brandt

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.