OD OVE CIFRE ĆE VAM SE ZAVRTJETI U GLAVI: Ministar Marić otkrio kolika mu je plaća

29.10.2019. 15:30:00

Potpredsjednik vlade i ministar financija Zdravko Marić rekao je u utorak da se nacrt proračuna za 2020. godinu priprema za sjednicu vlade u četvrtak i da bi trebao nastaviti s raspravom o politici plaća i kvotama, a otkrio je i kako mu je plaća bila potpredsjednica Vlada je nešto više od 19.500 kuna .

"U Ministarstvu financija držimo se svog izvornog plana i sve se radi na pripremi oba dokumenta - rebalans proračuna za ovu godinu i prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Prema našem osnovnom scenariju, to bi trebalo ići na sjednicu vlade u četvrtak", rekao je Marić odgovarajući na pitanja novinara u marginama konferencije "Zagrebački financijski centar - novi bankarski trendovi i Fintech", javlja Večernji list .

"Ideja je da u četvrtak uspijemo pripremiti sve i pripremiti sve potrebne materijale i dokumente za sjednicu Vlade. Vidjet ćemo što će se dogoditi", rekao je Marić na pitanje hoće li revidirani proračun i proračun za 2020. biti na sjednici Vlade za dva dana, s obzirom na neke informacije da bi to moglo biti odgođeno za sljedeći tjedan. "Proračun je najvažniji akt donesen u godini, ali to je i politički čin", dodao je ministar financija. Napominje da kad je riječ o financijskom i fiskalnom dijelu, uvijek je bilo i bit će pritisaka, da se situacija ne razlikuje od uobičajene tamo gdje proračunski korisnici imaju veće želje od mogućnosti, te da je uloga Vlade da taj financijski dio zatvori u adekvatan način i uskladiti s prioritetima. Prema njegovim riječima, najbolji primjer te tvrdnje bit ćerebalans proračuna za ovu godinu .

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Daily

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.