PA GDJE MI TO ŽIVIMO? Vojniku SAO Krajine Dragoljubu Čupkoviću dodijeljena Plaketa Grada Knina, stigla i ministrica Vlade RH Gabrijela Žalac

13.06.2019. 19:34:46

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća održanoj na tvrđavi danas su dodijeljena priznanja zaslužnim građanima. Plaketa Grada dodijeljena je Dragoljubu Čupkoviću “za značajan doprinos… suživotu u gradu Kninu. Dragoljub Čupković dobitnik je ove godine nagrade Grada Knina za širenje suživota i tolerancije među različitim etničkim skupinama koji žive u Kninu. Zanimljivo da je ovom vojniku SAO Krajine stigla odati počast i ministrica Vlade Republike Hrvatske regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, državna tajnica Josipa Rimac nekad zvana “Kninska kraljica” i Goran Pauk, šibensko-kninski župan . Srpska  Narodna Obnova (SNO) Mirka Jovića čiji je Inicijativni odbor u Kninu osnovan 9. 09.1993. godine. Predsjednik odbora bio je kninski Srbin, Dragoljub Čupković zvani Čupe (rođ. 10.12.1947. g. u Kninu). Osim spomenutog Čupkovića kao osnivači SNO na kninskom području spominju se Risto Matković (rođ.23.12.1947. g. u Gackom) tadašnji ministar pravosuđa tzv. RSK, Jovo Katić, Svetlana Katić, Nikola Rašković, Bendikt Ananić, srpski kaluđer, Pero Dmitrović, Kažimir Graovac (rođ. 16.09.1965. g. u  Zadru), čuvar u kninskom zatvoru te Dragica Čupković. Dragoljub Čupković je preko svojih veza pronašao zaposlenje u kninskoj srednjoj školi dok je njegova supruga Dragica također radno situirana, zaposlena je u trgovačkom centru Konzum u Kninu. Jedna od veza koja je pomogla zaposlenju Čupkovića u kninski srednjoškolski centar bivši je saborski zastupnik SDSS-a,Ratko Gajica (rođ. 23.11.1943.g. u Kninu) za kojega smo utvrdili da je 1993. godine za vrijeme egzistiranja tzv. RSK bio postavljen na dužnost predsjednika Općinskoga suda u Kninu dok je izvjesno vrijeme bio zaposlenik privredne komore RSK te zaposlenik Ureda za obranu. Isto tako moramo navesti Programska načela SNO-a, koja su po svemu sudeći zastupali supružnici Čupković. U tim načelima stoji da se spomenuta organizacija protivi svakom obliku države zvane Jugoslavija. Također, SNO u svojem djelovanju navješćuje sve oblike borbe usmjerene ka stvaranju suverene, nezavisne, jedinstvene i nedjeljive države srpskog naroda, koja bi ujedinila sve srpske zemlje u njenim historijskim i etničkim granicama. Nadalje, SNO smatra da bi jedinstvena srpska država trebala obuhvaćati sljedeća regionalna područja, Kosovo i Metohiju, Rašku, Vojvodinu, Vardarsku Makedoniju, Crnu Goru, Hercegovinu, Bosnu, Dalmaciju, Liku, Gorski Kotar, Kordun, Baniju, Baranju i Slavoniju. Dragoljub Čupković predsjednik je ogranka SKD PROSVETA Knin. Realno, ovo je bilo za očekivat..Brane nam Thompsona a Cecu su htjeli dovest!! Ovo je pljuska svim hrvatsim braniteljima i svim žrtvama…pa gdje mi to živimo?

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.