Pacijent u Čakovcu preminuo tijekom hemodijalize, jer je primio pogrešno sredstvo

30.09.2020. 19:07:00

Pacijent u Čakovcu preminuo je tijekom hemodijalize. Primio je pogrešno sredstvo tijekom postupka, stoji u izvješću Županijske bolnice Čakovec.

Bolnica je izvijestila kako se jučer u Županijskoj bolnici Čakovec dogodio neočekivani neželjeni događaj sa smrtnim ishodom.

Pacijentu A.T., 1958. godište, kojem je izrečena mjera samoizolacije zbog kontakta s pozitivnom osobom na COVID-19, dana 29. rujna 2020. godine je učinjena planirana rutinska terapija hemodijalize. Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka, prenosi HRT.

Unatoč odmah poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija, izvjestila je bolnica.

Unutar Županijske bolnice Čakovec provode se propisani postupci i procedure radi razjašnjenja neočekivanog neželjenog događaja. O navedenom događaju obaviješteno je Ministarstvo zdravstva i sve mjerodavne institucije.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ig/Narod/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.