PADAJU MASKE Amerikanci uhitili Josipovića jer nije prijavio da je služio u srpskoj vojsci

19.01.2017. 16:23:17

Josipović, koji živi u Akronu (Ohio), je od 1992. do 1996. služio u Zvorničkoj brigadi.

 Bosanski Srbin Ilija Josipović optužen je zbog laganja u imigracijskim dokumentima za ulazak u SAD, u kojima je zataškao svoju ulogu u ratu u BiH.Josipović, koji živi u Akronu (Ohio), je od 1992. do 1996. služio u Zvorničkoj brigadi, javlja Cleveland.com, a to nije naveo u prijavi za izbjeglički status u SAD. Optužen je i da je 2004. godine lagao u formularima za dobivanje stalnog prebivališta u SAD. Federalne vlasti sumnjaju da su stotine ljudi u SAD sakrile svoju ulogu u ratovima u Hrvatskoj i BiH kada su došli kao dio izbjegličkog vala. Josipović je treća osoba iz okolice Akrona koja je u posljednje vrijeme optužena zbog laganja o svom udjelu u ratu. Slobodan Mutić je prije godinu dana osuđen na dvije godine zatvora nakon što je utvrđeno da je kao vojnik tzv. Srpske Krajine sudjelovao u ubojstvu dvoje ljudi. On će biti izručen Hrvatskoj. Oliver Dragić je uhićen u kolovozu jer nije prijavio da je bio u vojsci bosanskih Srba, koja je etnički čistila BiH. Tijekom genocida u Srebrenici bio je vojni časnik.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.