PALI hakeri koji su najavljivali blokadu interneta u Hrvatskoj!

02.07.2013. 15:15:39

Hakerska skupina koja je na društvenim mrežama najavljivala rušenje internetskih stranica, pa i onih Vlade i MUP-a, uhićena je i kriminalističko istraživanje je u tijeku. Spriječena je blokada interneta u Hrvatskoj, koju su najavljivali   hakeri na društvenim mrežama za 1. srpnja. Policija je skupinu od četiri člana uhitila u noći sa subote na nedjelju. Policija je izvijestila kako je u suradnji sa sigurnosno obavještajnom agencijom u proteklih nekoliko mjeseci došla do informacija da je određena hakerska grupa koja je djelovala u Hrvatskoj spremala i putem društvenih mreža najavljivala hakerski napad na stranice Vlade RH i MUP-a. 'U noći sa subote na nedjelju provedeno je i završeno kriminalističko istraživanje nad četiri Hrvatska državljana koji imaju između 16 i 25 godina. Kriminalistička istraga još traje. Pronađena je i izuzeta određena kompjuterska oprema koja se u ovom trenutku pregledava. Ali već sad imamo osnovane sumnje da je ta grupa pripremala počinjenje kaznenog djela ometanja rada računarnog sustava', rekao je Vitomir Bijelić, načelnik uprave kriminalističke policije, na današnjoj konferenciji za novinare. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.