PAPA ZAGRMIO O LAŽNIM KRŠĆANIMA: ‘Takvi će završiti loše!’ Evo kako ih prepoznati…

29.03.2018. 10:47:52

Kršćanin ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrti Jedini koji nam daje da se nanovo rodimo jest Isus Krist. Nitko drugi. Iz tog se razloga ne treba plaćati ništa – istaknuo je papa Franjo za vrijeme jučerašnje opće audijencije na Trgu svetoga Petra u Vatikanu. Sveti je Otac k tomu je kazao da vazmeno trodnevlje obnavlja u krštenicima smisao njihova novoga stanja koje apostol Pavao izražava na sljedeći način: „Ako ste suuskrsli s Kristom, […] za onim gore težite, ne za zemaljskim“ (Kol 3,1-2). U krštenju smo suuskrsli s Isusom i umrli smo stvarima i logici ovoga svijeta; rađamo se kao nova stvorenja – istaknuo je Papa dodajući da se to novo stanje treba živjeti konkretno iz dana u dan. Ako kršćanin doista dopusti Kristu da ga opere i da svuče s njega „starog čovjeka“ kako bi hodio u novosti života, čak i ako ostane grješnik, ne može biti pokvaren. Kršćanin više ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrti – istaknuo je Papa te je potom iskoristio priliku da upozori na lažne kršćane koji kažu: „Isus je uskrsnuo“, „Isus me opravdao“, u novom sam životu, ali živim pokvaren život. Ti lažni kršćani završit će loše! – kazao je Sveti Otac. Istina je da su svi kršćani grješnici, pa i on sam, no imamo sigurnost da će nam Gospodin oprostiti kad ga zamolimo za oprost. Korumpirani se pak pravi da je častan čovjek, no u njegovu je srcu trulež. Isus nam daje novi život – rekao je papa Franjo i ponovno naglasio da kršćanin ne može živjeti sa smrću u svojoj duši niti može biti uzrok smrti. Sjetimo se samo takozvanih „kršćanskih mafijaša“ – napomenuo je Sveti Otac i upozorio da oni nemaju ništa kršćanskoga. Nazivaju se kršćanima, ali nose smrt u srcu i donose je drugima – kazao je Papa i pozvao na molitvu za njih da Gospodin dotakne njihovu dušu. Napomenuo je potom da svijet postaje prostor za živjeti naše nove živote kao uskrsnuli. Suuskrsnuli smo s Kristom: stajući visoko uzdignuta čela možemo dijeliti poniženje onih koji danas, poput Isusa, i dalje trpe, koji su goli, u potrebi, koji trpe osamljenost i smrt – rekao je Papa i dodao da zahvaljujući Isusu i s Njim možemo postati oruđa otkupljenja i nade, kao i znakovi života i uskrsnuća. Papa Franjo je današnju katehezu zaključio pozivom svim kršćanima da dobro žive ovo sveto vazmeno trodnevlje kako bi bili sve dublje ukorijenjeni u otajstvo Krista koji je umro i uskrsnuo za nas. Neka nas na ovom duhovnom putovanju prati Blažena Djevica Marija, ona koja je slijedila Isusa u njegovoj muci, koja je bila prisutna i sjedinjena s Njim podno križa i koja je u svoje majčinsko srce primila neizmjernu radost uskrsnuća – kazao je Sveti Otac i zaključio – Neka nam ona izmoli milost da budemo nutarnje uključeni u slavlja predstojećih dana kako bi po njima naše srce i naš život uistinu bili preobraženi., stoji, između ostalog,  u priopćenju Radio Vatikana.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.