Patrijarh Irinej stiže u Pakrac, Zlatko Hasanbegović izaslanik predsjednice Grabar Kitarović

22.02.2016. 17:55:07

VRH SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE STIŽE U JASENOVAC I PAKRAC Izaslanik predsjednice Grabar Kitarović na tom događaju bit će - Zlatko Hasanbegović! Ministar kulture Zlatko Hasanbegović bit će u utorak, 23.veljače, posebni izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u Pakracu gdje će sudjelovati na parastosu i sahranjivanju zemnih ostataka četvorice Episkopa pakračkih. U Pakracu će sutra biti i članovi Svetog Arhijerejskog Sinoda Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa patrijarhom Irinejom. Prije Pakraca, patrijarh Irinej zajedno sa ostalim članovima “vlade” SPC-a posjetit će Jasenovac, gdje će održati svečanu sjednicu. Nakon parastosa, Irinej će zajedno sa ministrom Hasanbegovićem i domaćinom susreta, episkopom Slavonskim Jovanom, obići i radove na Vladičanskom dvoru u Pakracu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.