Pavo Jazvić, teški invalid Domovinskog rata postavlja pitanje odvjetnicima, pravnicima i sucima!

04.04.2019. 13:29:06

Imamo li mi koji provodimo svoj život kao teški stradalnici, obitelji poginulih, mi teži invalidi Domovinskog rata pravo na nekakvu naknadu od strane Srbije i Crne Gore. Naime, nas teških invalida i obitelji poginulih ima sigurno više od deset tisuća u cijeloj državi. Ako bi se svi mi udružili i pokrenuli tužbu (vanjskom sudu) protiv navedenih država mislim da bi uspjeli u tome. Ja sam mišljenja kako imamo nekakve šanse za nadoknadu nematerijalne štete. Nismo mi pojedinci krivi za prošli rat koji se vodio i mislim da nismo stradali zato što smo htjeli stradati (tko bi htio ostati teži invalid ili poginuti). Moja mala udruga kojoj sam na čelu ima u svom članstvu samo HRVI i to me ponukalo da napišrm ovaj osvrt kao pitanja za navedene struke koji o ovoj temi znaju više od nas. Ja sam za kolektivno pokretanje tužbe protiv Srbije i Crne Gore i za to sam da nama stradalnicima i obiteljima poginulih nadoknade nematerijalnu štetu, odnosno novčana sredstva. Mislim da se u ovaj proces mogu uključiti svi stratradalnici Domovinskog rata, a to je sa poginulima više desetaka tisuća osoba. (Pavo Jazvić)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.