Penava: ‘Pupovac je deklarativno osudio napad, pa prebacio lopticu’ (VIDEO)

06.06.2021. 09:42:00

“I ovaj put to što je deklaratorno osudio incident, a odmah prebacio lopticu u nečiji drugi vrt – mu ne služi na čast i zapravo naučili smo to od njega već godinama to slušati. Neću nasjesti na tu priču. Zadržat ću se na osudi tog incidenta danas, jednako tako bilo kojeg incidenta bez obzira na nacionalnost, vjeru, spol – naprosto u jednom uređenom društvu se ne smije napadati nikoga po bilo kojoj osnovi i poglavito u Vukovaru gdje sam ja gradonačelnik želim da svi građani slobodno šetaju ulicom bez bojazni da će ih netko napast zbog bilo čega”, jasno je poručio Ivan Penava. 

Podsjetimo, policija je napad u Vukovaru okarakterizirala kao napad iz mržnje, s obzirom na to da je povod napadu bila činjenica da je dječak od 13 godina nosio zaštitnu masku s hrvatskim obilježjima, a napao ga je 30-godišnji Srbin.

Koalicijski partner Andreja Plenkovića, predsjednik SDSS-a i Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac održao je u petak konferenciju za medije, na kojoj je deklarativno osudio incident i potom se obrušio na vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu.

“Krajnje je vrijeme da oni sami shvate da političkim piromanstvom se ne može upravljati gradom kao što je Vukovar i da se političkim piromanstvom ne mogu rješavati međuetnički odnosi i međuetnički nesporazumi i ratna iskustva koja postoje među pripadnicima srpske i hrvatske zajednice”, ustvrdio, je između ostalog, Pupovac.

Što je rekao Penava?

Vukovarski gradonačelnik Penava za Narod.hr nakon ovotjednog napada rekao je da očekuje da se institucije u skladu sa zakonom obračunaju s nasilnikom. Zatim je izrazio nezadovoljstvo što se o ovom događaju ne oglašavaju g. Pupovac i g. Plenković, poručivši i kako činjenica da je na vlasti koalicija HDZ-SDSS ohrabruje ovakve nasilnike.

“U Vukovaru želim sačuvati mir i ne želim da takav incident ponovi, a siguran sam da ga većina građana osuđuje, i Hrvata i Srba. No, ono što mi je zanimljivo jest da se o tome ne oglašava niti g. Plenković niti g. Pupovac. A radi se o jednoj apsolutnoj brutalnosti kada si jedan 30-godišnjak dozvoli zlostavljati maloljetno dijete, ničim isprovociran osim hrvatskim obilježjem na maski koje je apsolutno legalno, dozvoljeno, dapače, trebali bi iz aspekta neke ljubavi prema državi promovirati što više takvu simboliku. Ali očito je da mržnja u nekima živi i da su je, na krilima koalicije koja vlada u državi, osokoljeni time da im nitko ništa ne može, da su na vlasti, i ispoljili. Kao da je zabranjeno biti Hrvat i isticati hrvatske simbole u hrvatskoj državi.” 

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: GS/Foto: Grad Vukovar, snimka zaslona; fotomontaža: Narod.hr

Autor: