Pernar dao ultimatum Palfi - ako do 10 sati ne da ostavku, odlaze on i Bunjac

06.06.2019. 08:43:27

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar dao je ultimatum potpredsjednici stranke Vladimiri Palfi - ako do 10 sati ne da ostavku, iz stranke odlaze on i suspendirani Branimir Bunjac. "Upravo sam razgovarao s Vladimirom Palfi i Ivanom Sinčićem, rekao sam joj da je nakon sve štete koju je napravila ostavka u Glavnom odboru stranke jedini moralni čin koji u ovom trenutku može učiniti", napisao je na Facebooku Pernar. Bunjac i Pernar jučer su optužili Palfi da provodi samovolju u stranci te da je ona uzrok novonastale krize u Živom zidu. "Rekao sam joj da ima vremena do sutra u 10 sati i da u 11 sati sutra ujutro u Saboru radimo presicu za novinare, ovisno o njenoj odluci zavisi hoćemo li kolega Bunjac i ja ostati u Živom zidu", poručio je Pernar. U toj je stranci došlo do previranja zbog nemogućnosti dogovora tko će biti stranački zastupnik u Europarlamentu.  Zastupnik Branimir Bunjac, koji se protivi da nositelj liste Tihomir Lukanić bude europarlamentarni zastupnik, u utorak je suspenidiran jer se, izvijestio je Sinčić, nije držao predizborne strategije i dogovora da nitko od saborskih zastupnika ne ide u Europski parlament. Jučer je Pernar izjavio da će napustiti Živi zid, ako iz nje bude isključen Bunjac, a predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić  prozvao je svoje dosadašnje najbliže suradnike Bunjca i Pernara za koristoljublje i častohljeplje. Najavio je da zbog toga nema druge opcije nego ići u raščišćavanje situacije unutarstranačkim izborima na kojima će članstvo odlučiti želi li da Živi zid bude "stranka uhljeba i oportunista" ili da bude "čista i zdrava". Potpredsjednica stranke Vladimira Palfi, koju su Bunjac i Pernar prozvali za samovolju, u srijedu je izrazila uvjerenost da sukobi u stranci i međusobne optužbe ne znače kraj Živoga zida. Odbacila je i prigovore da je ona odlučivala o izbornoj listi Živog zida na nedavnim izborima za Europski parlament. "Nakon izbora Bunjac je rekao da želi u Europski parlament", rekla je Palfi. S obzirom da je Branimir Bunjac njezina zamjena u Hrvatskom saboru, ako on ode u Europski parlament, ona bi trebala aktivirati svoj zastupnički mandat u Saboru što, kako je ustvrdila, nikako ne želi jer smatra da je pogubno da dvoje supružnika sjedi zajedno u Saboru. Odbacila je i Bunjčeve optužbe da je ona javno objavila video snimke njegova sukoba s Dominikom Vuletićem te smatra da ju je Bunjac jučer optužio "u afektu", kao i da je Pernarova reakcija bila "u afektu".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.