Petir: Beljak će ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke

07.01.2019. 20:46:51

Izjavu predsjednika HSS-a Kreše Beljaka na domjenku Srpskog narodnog zbora da “duboko vjeruje u bratstvo i jedinstvo hrvatskog i srpskog naroda” oštro je kritizirala hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i bivša HSS-ovka Marijana Petir. Kako tvrdi Petir, izjava joj nije došla kao iznenađenje, ali da takvim izjavama Beljak vodi stranku u propast. “Izjava Kreše Beljaka nije me nimalo iznenadila jer Beljak nije niti iskren niti vjerodostojan političar. Ovom je izjavom još jednom pokazao i dokazao da nije dostojan biti čelnik HSS-a. Temelji koje je za ovu najstariju hrvatsku stranku postavio Stjepan Radić, Beljaku predstavljaju mrtvo slovo na papiru, a svojim izjavama i postupcima HSS vodi u propast. Ovim izjavama ne samo da degradira HSS već i erodira povjerenje građana u stranku, a sasvim sam sigurna da će politika na ‘Beljakov način’ biti zapisana kao najgora u povijesti HSS-a i hrvatske politike općenito”, rekla je Petir te Beljaka nazvala “političkim kameleonom”, rekla nam je eurozastupnica Krešo Beljak poznat je po sakupljanju jeftinih političkih bodova kada i gdje god stigne stoga me ne bi čudilo da je i ovo jedan od takvih činova, nastavila je. "Prisjetimo se samo 2016. godine kada je Beljak potpisao koaliciju s SDP-om da bi potom 2018. godine ušao u Amsterdamsku koaliciju. Od početka mandata na čelu HSS-a Beljak svojim sramotnim izjavama i postupcima degradira stranku, rušeći povjerenje svih onih koji vjeruju u HSS, a čemu u prilog ide i činjenica da se članstvo HSS-a već više puta ograđivalo od njega te tražilo njegovu suspenziju i izbacivanje iz stranke zato što nije sposoban, a niti dostojan obnašati dužnost predsjednika HSS-a. Beljak je poput političkog kameleona – mijenja boju, odnosno politiku kako bi osigurao preživljavanje u političkoj areni ne birajući pritom sredstva, a ni izjave”, dodala je Petir. Zastupnica je prokomentirala i odlazak Mladena Madjera iz HSS-a, rekavši da visoki dužnosnici napuštaju stranku upravo zbog toga što HSS pod vodstvom Beljaka nema budućnost, ali i da je djelomično zato kriv loš izborni sustav. “To što dužnosnici nesmetano prelaze u druge stranke dokaz je kako je u Hrvatskoj potrebno mijenjati izborni zakon. Žao mi je da je referendumska inicijativa i drugi put zaustavljena jer vidimo da je promjena izbornog sustava nužna. Ujedno, neprestano upozoravam kako je unutar stranaka potrebna veća demokratičnost i dosljedno poštivanje Statuta i Zakona, a još uvijek je nepoznanica zašto Ministarstvo uprave nije reagiralo na sve nepravilnosti u HSS-u, poput lažiranja skupština i nezakonite promjene Statuta HSS-a na Beljakovu inicijativu na koje upozoravam više od dvije godine. Time je Beljak Hrvatsku seljačku stranku s nekada 40.000 članova sveo na šačicu onih koji ga podržavaju, dok je ostale suspendirao ili izbacio. Prošlotjedni rasplet događaja samo doprinosi srozavanju ugleda i časti HSS-a pod vodstvom Kreše Beljaka te će on ostati zapamćen kao grobar najstarije hrvatske stranke”, zaključila je Petir.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.