Piličić razljutio Bandića: U čije ime govorite? Pustite branitelje, niste domoljubniji od mene!

09.10.2014. 14:22:06

Braniteljima nije omogućeno da Dan neovisnosti dostojno proslave zbog paralelnih događanja na Trgu bana Jelačića, žalio se Zoran Piličić zagrebačkom gradonačelniku Gradski zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Zoran Piličić (HDZ) rekao je u četvrtak na aktualnom satu da se na Dan neovisnosti, osjećao posramljeno i kao branitelj i kao zastupnik jer braniteljima nije omogućeno da taj praznik dostojno proslave zbog paralelnih događanja na Trgu bana Jelačića, a svojom izjavom je razljutio gradonačelnika Milana Bandića. "Jučer, na Dan nezavisnosti, osjećao sam se se posramljeno jer nije bilo mjesta za postrojavanje branitelja, a Trg je izgledao kao vašar zbog paralelnih događanja. Zašto se to dešava?", upitao je Piličić navodeći kako su mu to spomenuli i iz nekih braniteljskih udruga, kao i građani, a gradonačelnik se tome iščuđava. Bandić mu je odgovorio da je Grad Zagreb istinska EU metropola, a Trg reprezent te metropole i da je na to ponosan. "Nisam ni od brigadira Deme ni od pukovnika Lace (iz Gradskog ureda) čuo za 'pogrom' na Trgu. Uplašili ste me. Ni jedna udruga, a najmanje braniteljska, nije mi se javila. A zašto niste spomenuli prekrasan koncert? Trg je zajednički, i branitelja i drugih, a stejdž je bio u funkciji pripreme koncerta. Ne vidim razloga za vaš oštar ton i to da vam je bilo neugodno", rekao je Bandić i dodao kako nije vrijeme za sletove kao u Sjevernoj Koreji. Piličić mu je odgovorio kako ne želi širiti to na ideološke teme, već smatra da je to bilo neprimjereno. "U čije ime govorite, ako govorite u svoje, pustite branitelje na miru. Niste domoljubniji od mene. Niti socijalniji. Hoćete li reći da gradonačelnik nema puls za branitelje? Pa tko je dočekao Gotovinu i Markača na Trgu?", upitao je Bandić. "Da ste mi se obratili, a da smo se mi oglušili - onda bih vam čestitao. Ja sam normalan Hrvat. Kome prodajete pamet? Hoćete provući da gradonačelnik nema osjećaja za domoljublje za Dan nezavisnosti, a organizirao je najveći koncert u Hrvatskoj na taj dan. Branitelji su svetinja ove zemlje", rekao je te dodao kako će već sutra primiti predstavnike braniteljskih udruga ako to žele, a Piličiću je poručio da više nikud ne ide privatno. "Gradonačelnik Bandić je institucija kao što su hrvatski branitelji institucija. Ja nigdje ne idem privatno, osim kod prijatelja. Kad se vi privatno odlučite ići - ne idite!", odgovorio mu je Bandić.  
  • Autor: hina
  • Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.