Pismo Jagode Bungur: Moj suprug Emilio je nevin, ne želi robijati za zločine koje nije počinio

25.08.2015. 08:46:52

JAGODA BUNGUR, supruga Emilija Bungura, hrvatskog branitelja koji je nakon deset godina bjekstva prije dva dana uhićen kraj Šibenika, objavila se pismo – vapaj hrvatskoj javnosti tvrdeći da je njen suprug nevino optužen i osuđen za zločine počinjene u Lori. Gospođa Bungur inače je vrlo angažirana i kao lavica se bori da dokaže da njezin suprug nema nikakve veze s onim što se događalo u Lori. Tvrdi da je njen duprug nevin i da je cijeli postupak namjestio donedavni glavni državni odvjetnik Mladen Bajić. O Bajićevoj ulozi u slučaju Lora mediji u Hrvatskoj opširno su pisali, a malo je reći da je njegova uloga u tom slučaju sramota i da je zbog vlastite karijere manipulirao podacima i lažno ih predstavljao.emilio bungur, plakat Emilio Bungur uhićen je u subotu  22. kolovoza 2015. u Šibeniku, nakon desetogodišnjeg bjekstva, a supruga Jagoda u pismu javnosti piše: “Od policije sam saznala  da ga vode u zatvor u Splitu. Nemam informaciju iz zatvora, nitko se nije javio, ja ne znam ni gdje je, ni  što je s njim. Od rujna 2001. godine moj nevini suprug, otac dva sina, dragovoljac Domovinskog rata, kao i cijela obitelj, mrcvare se montiranim postupcima Lora 1 i Lora 2. Suprug je protuustavno i protuzakonito osuđen na šest godina zatvora i nije prihvatio robijati za nešto što nije napravio! Njegov bijeg je bio samoobrana nevinog čovjeka protiv lažne optužbe, nezakonite presude i rušenja ustavno-pravnog poretka Republike Hrvatske u slučaju Lora! Sve relevantne institucije RH su od 2007. godine upoznate sa rušenjem ustavno-pravnog poretka RH u slučaju Lora, ali tužitelji i suci uporno nastavljaju dalje, postupaju nezakonito i gaze temeljna ljudska prava mog nevinog supruga! Na  multidisciplinarni feljton dr. sc. Josipa Jurčevića LORAX: «Mladen Bajić protiv Mladena Bajića – Korupcijska vertikala u hrvatskom pravosuđu» početkom 2011. godine uslijedila je šutnja i ignoriranje! Apel radi pomoći u suzbijanju diskriminacije i višegodišnjeg terora od strane pravosuđa Republike Hrvatske u slučaju Lora 1 i Lora 2  uputili su splitski branitelji domaćim i europskim dužnosnicima u svibnju ove godine!

VEZANI SADRŽAJ:

Za 9. rujna 2015. sudac Vladimir Živaljić na Županijskom sudu u Splitu zakazao je ročište za još jedan montirani, protuustavan i protuzakonit proces Lora 2! Kao suprugu i majku duboko me vrijeđa i boli laž tužitelja Mladena  Bajića (Lora 1) i Michele Squicimaro (Lora 2) što su mog supruga za srpanj i kolovoz 1992. godine lažno optužili, a moj suprug je srpanj i kolovoz 1992.  proveo doma, brinući o obitelji jer sam krajem srpnja 1992. godine rodila mlađeg sina. To uredno potvrđuje i njegov ratni put. Ta laž, na žalost svih nas, u Republici Hrvatskoj postala je pravomoćna! Kako se nevin čovjek može obraniti od lažnih optužbi ako tužitelji i suci ne prihvaćaju službene dokumente RH i sude po nepostojećem zakonu!? Poštovani  novinari,  molim Vašu pomoć!  Molim Vas prenesite ovu informaciju radi sigurnosti mojega supruga! Jagoda Bungur, supruga nevino progonjenog Emilia Bungura.” U Splitu, 24. kolovoza 2015.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.