Pismo ratnog invalida predsjedniku Josipoviću

25.10.2014. 09:25:15

Gospodine Predsjedniče! Večeras smo se rukovali nakon Vaše posjete Hrvatskim Braniteljima u Savskoj. Smatram da je neprimjereno na ulici Vam iznositi svoje stavove. Zato ću iskoristiti ovaj trenutak da u miru saznate istinu jer u šatoru promatrao sam Vaš izraz lica kada Vam moji suborci iznašali probleme, a također i lice Matića, kojemu nije bilo svejedno što Vi čujete. Istina je jedna, a istina je da su Hrvatski Branitelji sustavno i perfidno obespravljivani dugi niz godina. Istina je da ministarstvo Branitelja onemogućava, otežava i stopira na stotine predmeta Branitelja, te kroz godine i promjene zakona na kraju ostaju bez svojih prava. Istina je da ima mnogo neriješenih Branitelja po područjima od posebne Državne skrbi, za koje ministarstvo Branitelja apsolutno ništa ne poduzima. Istina je da kroz ministarstvo Branitelja prošlo mnogo krivotvorina, i stvoreno mnogo “lažnjaka”. Istina je da Državni ured za obnovu i graditeljstvo sustavno dugi niz godina obespravljuje i onemogućava Hrvatskim Braniteljima ostvarivanje prava na dodjelu Darovnih ugovora i dodjelu građ. materijala, te priključaka na infrastrukture. Istina je gospodine Predsjedniče, da nam je otežana i opstruirana medicinska skrb, da nemamo svoje liječilište. Istina je da su se mnogi naši predstavnici materijalno  okoristili svojim položajem. Istina je da sve ovo navedeno mnogi Hrvatski Branitelji nisu više mogli podnijeti i suicid su  izvršili. Istina je da mnogi Hrvatski Branitelji teško i gotovo nemoguće ostvaruju pravnu pomoć…..i ima ih po raznim zatvorima po lažnim optužbama procesuiranih.Istina je …..da mnogi Vaši suradnici to sve znaju. Istina da nakon dugogodišnjih ukazivanja i imenovanja takvih Državnih djelatnika, pojedinci su procesuirani, smjenjeni, a Hrvatski Branitelji i njihove obitelji ostali obespravljeni Istina je, da takvih istina ima puno,te istine su se skupile u Savskoj. Te istine se više neće moći ugušiti.Te istine treba poslušati, saslušati pomoći im da im se osigura ostvarivanje prava zakonom im zagarantirana i regulirana a smijeniti i procesuirati sve one koji godinama opstruiraju, obespravljuju i otežavaju taj proces Hrvatskim Braniteljima. Eto, na ulici Vam nije primjereno to iznijeti…. Hrvatski branitelj Tomislav Turek Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.