Piton koji je ubio braću bio je KUĆNI LJUBIMAC obiteljskog prijatelja!

08.08.2013. 11:10:24

Connor i Noah Barthe koji su uskoro trebali navršiti 7, odnosno 5 godina, pronađeni su mrtvi u ponedjeljak ujutro u stanu oca njihova malenog prijatelja, ubio ih je piton. Piton koji je zadavio dvojicu braće u snu u Kanadi bio je u stanu svog vlasnika koji nije imao dozvolu za držanje takve životinje, izvijestile su mjesne vlasti. >> VIDEO STRAVA: Golemi piton ušao u stan i udavio braću (5 i 7) Connor i Noah Barthe koji su uskoro trebali navršiti 7, odnosno 5 godina, pronađeni su mrtvi u ponedjeljak ujutro u stanu oca njihova malenog prijatelja, Jean-Claudea Savoieja, gdje je u staklenom kavezu bio i afrički piton. Dječaci su voljeli životinje pa i gmazove. Među fotografijama u albumu njihove majke, dječaci se pojavljuju sa životinjama na gotovo svim snimkama. Taj običaj da se igraju sa životinjama mogao je biti uzrok njihove nesretne smrti. Miris životinje koji je ostao na djeci i njihova tjelesna toplina mogli su probuditi čula pitona, rekla je Marion Desmarcheliere, profesorica zoološke medicine na veterinarskom fakultetu u Montrealu. 'Zmija ima veoma razvijen njuh' i ako su djeca 'još imala na sebi miris koza' nije čudno da ih je piton napao, rekla je za AFP. Gmaz dug 4 metra i težak 45 kilograma bio je kućni ljubimac vlasnika trgovine egzotičnim životinjama iznad koje je bio stan u kojemu se dogodila nesreća. Prema kanadskim propisima afrički piton bio je na popisu životinja koje smiju držati jedino zološki vrtovi. Po prvim rezultatima obdukcije, dječaci su 'umrli od gušenja', izvijestila je u srijedu Kanadska kraljevska žandarmerija (GRC, savezna policija). Obudkcija je provedena i na zmiji koja je po tim nalazima bila zdrava. 'Ostatci životinje su u veterinarskoj službi pokrajinske vlade i bit će uništeni', ističe GRC. Vlasti napominju da očekuju konačno izvješće obdukcije i da će istraga biti duga. Narednik Alain Tremblay upozorava da će istraga biti teška jer je 'osumnjičenik' kućni ljubimac koji je ujedno divlja životinja. 'Postupamo kao u slučaju zločina i ovo nije uobičajena situacija', kazao je. (HINA) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.