Pjesnička manifestacija domoljubne pjesme, Knin – Pakoštane, 2015. STIJEG SLOBODE

17.04.2015. 07:02:20

Hrvatsko književno društvo ogranak  Zadar od ove godine pokreće pjesničku manifestaciju domoljubne pjesme STIJEG SLOBODE, kako će se i zvati nagrada za najbolju domoljubnu pjesmu, koja će se dodjeljivati svake godine. Pjesnička manifestacija je zamišljena tako da se pjesnici nakon odabira pjesama pristiglih na natječaj povodom dvadesetogodišnjice OLUJE, njih deset + deset, pozove i na pjesničko veće domoljubne pjesme na kninsku Tvrđavu. U vrijeme proslave DANA OLUJE  održat će se prva veća pjesnička manifestacija pod nazivom Stina Pradidova, gdje će žiri i nazočni ocijeniti i odabrati pet pjesama, koje će biti objavljene na e-književnim novinama Poetski frnjokuli i Zadarski književni ljetopis, a i čitatelji će glasovima odabrati pobjednika. Nagrada za najbolju domoljubnu pjesmu dodijelit će se u Pakoštanima na dan rođendana heroja DOMOVINSKOG RATA Ante Gotovine, na pjesničkoj večeri pod nazivom STIJEG SLOBODE. Ideju je podržala i predsjednica RH, Kolinda Grabar Kitarović i mnoge Institucije, Tijela uprave, Udruge i istaknuti pojedinci. Pobjednik dobiva plaketu STIJEG SLOBODE, medaljon STIJEG SLOBODE i umjetničku sliku. Radove (jednu domoljubnu pjesmu potpiasnu punim imenom i prezimenom) s naznakom: Natječaj za pjesničku nagradu STIJEG SLOBODE slati na e-adresu: hkd.cwa@gmail.com Predsjednik HKD ogr. Zadar Nikola Šimić Tonin     

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.