Plenković o kandidaturi Esih: Vidjet ćemo kakva će biti njena sudbina

22.03.2017. 19:51:38

  Malo ćemo razgovarati i zapitati se - kako je pristala doći na listu i tako dobiti šansu da bude u Saboru, kazao je Plenković Premijer Andrej Plenković u srijedu je, na najavu kandidature Brune Esih za zagrebačku gradonačelnicu, poručio kako očekuje da će članovi i birači HDZ-a svoj glas u Zagrebu dati kandidatu te stranke Dragi Prgometu, koji je i Plenkovićev osobni favorit. HDZ ostaje uz svog kandidata Dragu Prgometa, a Bruna Esih može se kandidirati kao neovisna kandidatkinja. To je njezin izbor, a rezultati će pokazati kakav će biti njezin uspjeh, komentirao je Plenković najavu kandidature u Zagrebu nezavisne saborske zastupnice koja je ušla u Sabor na listi HDZ-a. Na obilježavanju obljetnice Rimskih ugovora Plenković novinarima nije želio odgovoriti ostaje li Esih u Klubu zastupnika HDZ-a, no primijetio je kako je "interesantno da se to događa u trenutku kada HDZ ima postotke potpore birača kakve godinama nije imao". "Ako se ona (Esih) ne pronalazi u tome, onda ćemo malo razgovarati i zapitati se - kako je pristala doći na listu i tako dobiti šansu da bude u Saboru", rekao je Plenković. Kandidature će se podnositi tek kad se raspišu lokalni izbori, a do tada će se, kaže Plenković, vidjeti kakva će biti sudbina Esih u Klubu zastupnika HDZ-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.