Plenković o prijavama: Vidjet ćemo o čemu se radi, mi smo oslobađali BiH

11.11.2016. 13:07:31

Svi ratni zločini trebaju biti ispitani i procesuirani, a svi odgovorni odgovarati, ali sve selektivne i tempirane procese isključujemo, kazao je Plenković Premijer Andrej Plenković odgovarao je u petak na pitanja novinara o kaznenim prijavama, koje je prema pisanju medija, pokrenuo MUP BiH protiv 16 hrvatskih generala, među kojima su i general Ante Gotovina i ministar obrane Damir Krstičević. "Vidio sam ih danas na portalima, treba to prije svega vidjeti je li riječ samo o prijavama, dok nema optužnica riječ je o stvarima koje su već ranije bile. Postupit ćemo trezveno, razgovarati s vlastima BiH, osigurat ćemo zaštitu nacionalnih interesa i časnika koji se spominju u tim napisima. Hrvatska vojska bila je angažirana u oslobađanju BiH od velikosrpske agresije, bilo je sve dogovoreno između Tuđmana iz Izetbegovića, to je bilo ključno za stabilnost. Moramo prvo ispitati o čemu se radi – svi ratni zločini trebaju biti ispitani i procesuirani, a svi odgovorni odgovarati, ali sve selektivne i tempirane procese isključujemo", kazao je premijer Plenković.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.