Plenkovićev koalicijski partner podržao Milanovićevu kandidatkinju: ‘Neka HDZ tumači što hoće’

28.03.2021. 08:50:00

Predsjednik Narodne stranke – Reformista Radimir Čačić rekao je u subotu da će u Hrvatskom saboru glasati za Zlatu Đurđević za predsjednicu Vrhovnog suda te ocijenio da samo dogovor vodi rješenju. 

“Mi ćemo glasati – dobila ili izgubila- za Đurđević…. Neka HDZ tumači što hoće, to je njihov problem”, rekao je Čačić u intervjuu za RTL

“Ne pada nam na pamet podržati ono s čime se duboko ne slažemo”

Na tvrdnju da su HDZ i Reformisti koalicijski partneri, Čačić je odgovorio: “Ne na tome”.

“Mi smo na programu vlade rekli što podržavamo, a ovdje nam ne pada na pamet da podržimo nešto s čim se duboko ne slažemo”, odgovorio je Čačić.

Dodao je i kako je Đurđević prihvatila da bude kandidatkinja predsjednika za predsjednicu Vrhovnog suda što je, smatra, časno, pošteno, korektno i po Ustavu. Također, jasno je i rekla da će se kandidirati kada bude raspisan javni poziv. Sve u skladu s zakonom i nigdje kompromitirana, ustvrdio je.

Čačić dodaje kako su se odlučili za dokazanu osobu i ženu koja godinama ima jasan stav. 

“Milanović i Plenković se moraju dogovoriti”

Smatra da se u tom slučaju “ne radi o igrokazu, već o ozbiljnoj temi” koja dijeli zemlju politički, i u svakom drugom pogledu. No, Čačić drži da se to može riješiti jedino dogovorom.

Čačić je naveo da će, ako Đurđević ne bude izabrana u Saboru, ponovno biti raspisan javni poziv i kandidat kojeg predsjednik Milanović predloži te će ga ponovno na glasanju – izabrati ili ne.

“Samo je dogovor nešto što vodi u smjeru rješenja. A rješenje ćemo prije ili kasnije morati dobiti, kao i promjenu zakona, jer je on očito nepotpun”, ocijenio je te dodao da se dogovor mora postići između predsjednika Republike Zorana Milanovića i premijera i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: sv/Foto: fah, snimka zaslona Fotomontaža: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.