‘Plenkoviću Stierovo ponašanje nije dobro sjelo’

12.06.2017. 07:54:01

Premijer Plenković ne očekuje ostavku ili barem ne očekuje dramu zbog Davora Ive Stiera, HDZ-ova ministra vanjskih poslova i potpredsjednika Vlade, potvrdio nam je jučer izvor blizak premijeru. Stier nam je prekjučer rekao da će se danas obratiti javnosti i izjasniti o svojoj poziciji u Banskim dvorima nakon što je Novi list u subotu objavio da je prošlog tjedna stavio u omotnicu, pa povukao ostavku na sve funkcije u Vladi i HDZ-u.
Nije se sastao s premijerom
Stier se tijekom vikenda nije trudio demantirati tu informaciju, tek je upozorio da se u petak vratio sa službenog puta u SAD i da nije mogao u četvrtak biti na sastanku s premijerom nakon kojeg je, kako se pisalo, povukao ostavku. Očito je da je Stier pustio dva dana da se situacija oko njegove pozicije u Vladi mistificira i da se dodatno intrigira javnost. Upućeni u HDZ-u kažu da je Stier zaista razmišljao o ostavci, što ne čudi s obzirom na to da je zagovarao nove izbore, a ne koaliciju s HNS-om, ali ipak vjeruju da Stier neće podnijeti ostavku, piše  vecernji.
– Plenkoviću Stierovo ponašanje nije dobro sjelo, a nisam siguran ni da ga je odgovarao od ostavke – komentirao nam je izvor upućen u zbivanja u najužem premijerovu krugu. Plenkoviću je vjerojatno trenutačno više stalo do toga da se ne stvaraju razdori u Vladi i HDZ-u koje bi Stierova ostavka proizvela (više bi medijski fokus bio na toj temi nego što bi se dogodili stvarni potresi) nego što mu je osobno stalo da Stier ostane dio ekipe jer su odnosi između njih dvojice već dulje narušeni. Ako bi Stier otišao iz Vlade, teško je vjerovati da bi ostao politički tajnik stranke, dakle ostao bi bez svih funkcija i bi bio tek obični saborski zastupnik.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.