Počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru: Ultramaratonaci krenuli s Ovčare prema Potočarima

06.07.2019. 15:14:08

Pet ultramaratonaca krenulo je u subotu s Ovčare nedaleko Vukovara kako bi do 10. srpnja istrčali 227 kilometara dug ultramaraton do Potočara u koje trebaju stići dan uoči obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici. Ultramaraton trče Dražen Ćućić, Zmago Horvat, Robert Kasumović, Elvir Rakipović i Duško Štrbac kojima će se usput pridruživati i drugi trkači. Riječ je o osmom po redu ultramaratonu kojim Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba želi odati počast žrtvama zločina u Srebrenici i Vukovaru te svim nevino stradalim tijekom rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1990. do 1995. Prva etapa trči se do Vinkovaca, druga do Brčkog, treća do Janje, četvrta do Zvornika, a peta etapa do Potočara. “Poruka je vrlo jednostavna. Nemojmo da se ovo više ikada ponovi. Skupo nas je koštalo, a rezultati i nisu neki posebice kada je riječ o Bosni i Hercegovini koja umjesto na napreduje nazaduje”, rekao je voditelj ultramaratona Ekrem Bećirović. Prije starta ultramaratona podno spomen obilježja na Ovčri položen je vijenac i zapaljena svijeća. Ultramaraton se održava pod pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović, članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića i Željka Komšića i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.