POČELA UHIĆENJA: U jednom danu stigla 84 uhidbena naloga!

02.07.2013. 15:21:32

U skladu s europskim uhidbenim nalogom koji je na snazi od Hrvatskog ulaska u Europsku uniju, 1. srpnja, stiglo je 84 naloga za uhićenje. Europski uhidbeni nalozi stižu u Hrvatsku. U svega 24 sata, policija ih je primila ukupno 84. Od toga se 19 odnosi na djela počinjena prije 2002. godine koja prema zakonu koji je nedavno izglasala Vlada RH, ne podliježu europskom uhidbenom nalogu.Među njima je i najpoznatiji slučaj Josipa Perkovića kojeg Njemačka traži zbog sumnje u ubojstvo emigranta Josipa Đurekovića. Policija je locirala 28 osoba iz naloga koji su im stigli prvi dan, a 22 su već privedene. Ostale se osobe pokušavaju locirati. Na konferenciji za novinare izvješteno je kako su jučer policija i svi državni odvjetnici održali sastanak. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.