Počelo suđenje Ramizu Drekoviću umirovljenom generalu Armije BiH optuženom za ratne zločine

02.04.2019. 18:33:41

Na sudu u BiH u utorak je počelo suđenje umirovljenom generalu Armije BiH Ramizu Drekoviću, optuženom za ratne zločine na području hercegovačkog mjesta Kalinovik 1995. godine. Dreković je bio zapovjednik Petog korpusa Armije BiH koji je branio šire područje Bihaća, a zatim je premješten na područje Hercegovine gdje je od siječnja 1994. do kraja ratnih sukoba zapovijedao Četvrtim korpusom. On se po zapovjednoj odgovornosti tereti za topnički napad na većinski srpsko mjesto Kalinovik, rodno mjesto zapovjednika vojske bosanskih Srba Ratka Mladića. U napadima u lipnju 1995. jedna je djevojčica poginula, a više je civila teže ili lakše ozlijeđeno te je pričinjena znatna materijalna šteta na stambenim i drugim objektima. Dreković je bio uhićen u prosincu 2018., a poslije je pušten da se brani sa slobode.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.