Podignuta optužnica protiv 72-godišnjaka koji je plinom pokušao ubiti djecu

11.05.2022. 15:35:00

ZAGREB, 11. svibnja 2022. (Hina) - Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Varaždinu podiglo je pred varaždinskim Županijskim sudom optužnicu protiv 72-godišnjaka koji je 9. veljače pokušao ubiti kćer i sina izazivanjem eksplozije plina.

Tužiteljstvo je priopćilo da optužnica tereti 72-godišnjaka za dva pokušaja ubojstva, dvije prijetnje i nasilje u obitelji.

Varaždinski ŽDO je precizirao kako se 72-godišnjaka tereti da je 9. veljače, u cilju da usmrti svoju kćer i sina, nožem prerezao crijevo plinske boce i uzeo upaljač s namjerom da plamenom izazove eksploziju plina koji je počeo istjecati u sobu, no sin mu je uspio izbiti udarcem upaljač iz ruku.

Uz to, optužnica tereti 72-godišnaka da je od prosinca 2021. do veljače u pijanom stanju učestalo grubo vrijeđao, fizički napadao i tjerao iz obiteljske kuće na području Koprivnice svoju 69-godišnju suprugu te joj je u dva navrata prijetio da će je ubiti.

   

(Hina) xvmaj ymć

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.