Podravski u stožeru HDZ-a: ‘Bit će zahtjevno formirati većinu u Županiji!’

16.05.2021. 21:59:00

Do 21.30 sati DIP je objavio kako Darko Koren (Mreža) kojeg podržava i HDZ ima 35,30 posto glasova i ide u drugi krug s Mladenom Kešerom (25,25 posto), iako se Željko Lacković opasno približava. 

HDZ je u županijskoj skupštini uzeo 20,31 posto i treći je po jačini iza SDP-a i Lackovićevih nezavisnih. Njihov kandidat u Koprivnici Franjo Marković na trećem je mjestu na izborima za gradonačelnika, iza Jakšića koji je pobijedio u prvom krugu i Ivice Suvalja iz Mreže.

-Uvjerljiv ulazak našeg kandidata za župana i zamjenika u drugi krug. HDZ je zadržao poziciju u općinama. Imamo osam načelnika, s tim da u drugom krugu imamo priliku i bolje rezultate. U Koprivnici nismo zadovoljni s rezultatima, cilj je bio ući u drugi krug. Koristim priliku i čestitam novom i starom gradonačelniku Mišelu Jakšiću – rekao je prvi čovjek županijskog HDZ-a Darko Sobota i dodao:

-Kod izbora lista za Županijsku skupštinu ima iznenađenja. Ipak, pričekao bih dok se obrade sva mjesta. Nadamo se da ćemo s našim županom imati većinu.

Darko Koren je rekao:

-Nije zahvalno komentirati rezultate jer nije gotovo, a vidi se da ima raznih varijanti. Nepobitno je da moj zamjenik i ja ulazimo s prve pozicije u drugi krug. Jedino mogu reći da nam nije ni bitno s kim idemo u drugi krug. O Županijskoj skupštini, vidljivo je da s obzirom na velik broj lista – bit će to zahtjevan zadatak formirati većinu. No, vjerujem da ćemo to moći s koalicijskim partnerima i po potrebi s ostalima – ovisno o rezultatima – kazao je Darko Koren i također čestitao koprivničkom gradonačelniku Mišelu Jakšiću.

Prvi čovjek koprivničkog HDZ-a Ratimir Ljubić:

-Ovo je poruka da se moramo trgnuti i više raditi – kazao je Ljubić o rezultatima za izbor za gradonačelnika Koprivnice, a to je potvrdio i kandidat Franjo Marković koji je čestitao Jakšiću.

Izvor: Podravski list

Izvorni autor: Ivica Barać/Foto: Nikola Wolf

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.