PODRŠKA VUKOVARSKOM HEROJU - DAMIRU MARKUŠU KUTINI

24.03.2017. 14:06:54

UDRUGA ZAGREBAČKI DRAGOVOLJCI BRANITELJI VUKOVARA daje punu PODRŠKU našem suborcu Damiru Markušu dragovoljcu Domovinskog rata, hrvatskom branitelju i pripadniku HOS-a, čovjeku angažiranom srcem i dušom na promicanju istine o Domovinskom ratu. Bezočni javni napadi koji su pokrenuti protiv hrvatskih branitelja, a kojima svjedočimo ovih dana nisu poštedjeli niti Damira Markuša Kutinu niti njegovu obitelj. I nisu slučajno tempirani upravo sada. Postalo je uobičajeno uoči izbora napadati one koji promiču istinu o Domovinskom ratu i koji su društveno angažirani, osobito na humanitarnom planu. Ne iznenađuje više niti činjenica kako se sve češće napadaju branitelji Vukovara, proziva ih se lažnim dragovoljcima, smješta u neke čudne kontekste kako bi ih nesmetano sramotili, a klevete i laži prenose se i po cijenu kaznene prijave. Uzimaju se za istinite izjave onih koje se boje potpisati punim imenom i prezimenom, dok se službena dokumentacija niječe. Izmišljaju se nepostojeće afere, i izvrće ruglu svaka žrtva i doprinos Domovini. Najčešće to rade oni koji nikada nisu bili u ratnom paklu, a o borbama i srbočetničkoj agresiji čitali su iz novina ili izmišljali iskustva na osnovu tuđih objavljenih u knjigama. Nazivati Damira Markuša “samoprozvanim herojem” , “navodnim dragovoljcem”, “polupismenim” itd, dno dna je te pokazuje i razotkriva zašto je meta ove huškačke, klevetničke medijske hajke upravo Kutina. Učestali pokušaji degradacije dragovoljaca i branitelja koji su došli u Vukovar pomoći obrani grada više nisu slučajnost i sporadične akcije, nego planirana strategija udbaša čije krakove pruža hobotnica kojoj je glava Manolić. Svima je poznato kako upravo vukovarski branitelji i jedan od zapovjednika obrane Vukovara sve češće i glasnije traže službeno poništenje Izvješća tzv. Manolićeve komisije koja vukovarske branitelje optužuje da su izdali Vukovar. Stoga ćemo pomno pratiti nastavak napada na vukovarske heroje te spremno reagirati i suzbijati namjere udbaških podvala, a njihove slugane zakonski neutralizirali. Damiru Markušu želimo da hrabro nastavi s borbom koju vodi za bolju Hrvatsku dostojnu sna za koji su mnogi dali svoje živote, među njima i Heroji Vukovara. Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.