Polaganjem vijenca u Pločama započelo obilježavanje 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice

14.09.2018. 08:15:50

Dan uoči središnje svečanosti obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske ratne mornarice u četvrtak u Pločama su izaslanik predsjednice RH i vrhovne zapovjednice OSRH i njezin savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost Vlado Galić, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra obrane i državni tajnik MORH-a Tomislav Ivić, savjetnik ministra obrane Ivica Ušljebrka, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov i izaslanstvo HRM-a na čelu sa zapovjednikom komodorom Ivom Raffanellijem položili vijenac u more za sve poginule hrvatske mornare. Vijenac je položen i svijeće upaljene i ispred spomen-obilježja hrvatskim braniteljima poginulima u Domovinskom ratu na gradskom trgu, a u crkvi Kraljice Neba i Zemlje vojni ordinarij mons. Jure Bogdan predvodio je Sv. misu za poginule branitelje. Za sve građane u večernjim satima organiziran je koncert “Mi smo hrvatski mornari” u izvođenju klape Sveti Juraj, Orkestra HRM-a i Mješovitog pjevačkog zbora HRM-a, a tijekom dana brodovi HRM-a na vezu u pločanskoj luci bili su otvoreni za obilazak građana. Središnja svečanost obilježavanja Dana HRM-a u Pločama, svečano otvorenje i imenovanje vojarne "116. brigade Hrvatske vojske" i postrojavanje pripadnika satnije Mornaričko-desantnog pješaštva održat će se u petak, 14. rujna 2018. godine.
 
 
 
 
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.