Policija i DORH istražuju Ivana Penavu!

22.01.2019. 12:51:13

Policija i DORH istražuju vukovarskog gradonačelnika Ivana Penavu oko objave videa djece koja ne ustaju na himnu na službenim stranicama Grada, objavio je Media Servis na društvenim mrežama. "PU vukovarsko-srijemska u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje sve okolnosti vezano uz objavljivanje sporne video-snimke na službenim stranicama Grada Vukovara", dodali su. Podsjetimo, u srijedu je u Vukovaru došlo do sukoba između više maloljetnih osoba pri čemu je jedna osoba ozlijeđena. Policija je navela kako je nakon verbalnog sukoba u kojem su sudjelovala dva pripadnika jedne navijačke skupine naspram tri pripadnika druge navijačke skupine uslijedio fizički sukob dvojice maloljetnika, u kojem je jedan lakše ozlijeđen. Pojedini mediji slučaj dovode u vezu s ozračjem koje se stvorilo u Vukovaru nakon što je u ponedjeljak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava ustvrdio kako je u Hrvatskoj na djelu "puzajuća velikosrpske agresija" kojoj je Vukovar "epicentar". Između ostalog Penava je prozvao učenike Tehničke škole u Vukovaru koji pohađaju nastavu na srpskom jeziku jer na nogometnoj utakmici finala Kupa Vukovara između NK-a Vuteks Sloga Vukovar i HNK-a Vukovar ‘91., odigranoj prošle godine, nisu ustali dok je bila intonirana hrvatska himna. Također je gradskim web stranicama objavio snimku na kojoj se to vidi.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.