Policija najavila prijave protiv 15-orice zbog neprimjernih uzvika u Kninu

06.08.2022. 10:17:00

ZAGREB, 5. kolovoza 2022. (Hina) - Šibensko-kninska policija najavila je da će prekršajno prijaviti 15 osoba zbog sumnje da su u dva odvojena slučaja na svečanosti obilježavanja Dana pobjede u Kninu narušavali javni red i mir upućivanjem uzvika neprimjerenog sadržaja.

U prvom slučaju radi se o 75-godišnjaku, a u drugom o skupini od 14 osoba koje su narušavale javni red i mir na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja, izvijestila je policija.

Šibensko-kninska policija najavila je da će temeljem svega utvrđenog protiv tih osoba podnijeti optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Prema snimkama koje su objavili mediji u jednom slučaju je nekadašnji zapovjednik 9. bojne HOS-a Marko Skejo na Trgu Ante Starčevića ispred spomenika "Oluja 95"  u Kninu postrojio svoje suborce nakon čega su tri puta uzviknuli pozdrav "Za dom spremni".

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.