Policija navodi epidemiološke mjere i akreditacije kao razlog zabrane pristupa svečanosti u Kninu veteranima specijalne policije, HOS-a i drugim braniteljima

05.08.2020. 17:05:00

Po završetku programa, HOS-ovci i pripadnici drugih braniteljskih udruga pušteni su na trg. Za vrijeme blokade, pripadnik jedne od najzaslužnijih postrojbi u vojnoj akciji i predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT-Split Mladen Todorić izjavio je novinarima da su 1995. prošli cijeli Knin te ga oslobodili, a danas nisu u mogućnosti sudjelovati na svečanosti jer za njih ondje nema mjesta.

Glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor izjavila je da policija nije dopustila nekoliko stotina pripadnika HOS-a dolazak na Trg dr. Ante Starčevića.

Ona kaže da su ratni veterani, predvođeni Marinkom Skejom koji je bio i sam jedan od važnijih zapovjednika u napadnoj akciji Oluja, cijelo vrijeme trajanja programa pjevali, nezadovoljni što ne mogu ući na trg. U par navrata čuo se, rekla je, i pozdrav “Za dom spremni”, a nekolicina ih nosi majice neprimjerenog sadržaja. Pri tome nije rekla o kakvim se majicama radi.

Upitana zašto branitelji, među kojima je i bivši ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a Marko Skejo, nisu mogli ući na trg kako bi pratili program, Kosor je odgovorila kako je razlog tomu to što nisu imali akreditacije, a prostor gdje se održava program zbog epidemioloških mjera prima tek šestotinjak uzvanika.

Po završetku programa, HOS-ovci i pripadnici drugih braniteljskih udruga pušteni su na trg. Za vrijeme blokade, predsjednik Udruge veterana specijalne policije BATT-Split Mladen Todorić izjavio je novinarima da su 1995. prošli cijeli Knin te ga oslobodili, a danas nisu u mogućnosti sudjelovati na svečanosti jer za njih ondje nema mjesta.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ph/Foto: HINA/ Miroslav LELAS/ lm

Autor: