POLICIJA OTKRILA DETALJE STRAVIČNOG SUDARA U SLAVONIJI 'Zbog nedržanja dovoljnog razmaka, vozač auta iz Švicarske zabio se u vozilo pulskih oznaka'

18.01.2020. 15:35:00

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić izvijestila je u subotu javnost o rezultatima očevida prometne nesreće koja se dogodila u ranim jutarnjim satima na autocesti A3 kod Velike Kopanice, a u kojoj je jedna osoba smrtno stradala te ih je pet ozlijeđeno, piše SBplus.

- Policija je, zajedno u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom, utvrdila kako je do prometne nesreće došlo jer je 57-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom švicarskih registracijskih oznaka, zbog ne držanja dovoljnog razmaka kada se kreće iza drugog vozila, prednjim dijelom vozila udario stražnji dio automobila pulskih registracijskih oznaka. Automobil pulskih registracijskih oznaka u daljnjem nekontroliranom kretanju je odbačen, potom je zahvatio travnatu površinu te udario u dva smjerokazna stupića i zaštitnu odbojnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 52-godišnji državljanin Srbije smrtno je stradao, teško su ozlijeđeni 57-godišnji vozač osobnog automobila i 59-godišnja putnica. Također iz osobnog automobila pulskih registracijskih oznaka teško je ozlijeđena 68-godišnja putnica, dok su lakše ozlijeđeni 72-godišnji vozač i 40-godišnja putnica.

Policijski službenici su tijekom trajanja očevida, od 6.15 do 9.00 sati, promet preusmjeravali promet na čvor Velika Kopanica-Beravci-Gundinci-Babina Greda, a nakon završetka očevida, u 9 sati, promet je normaliziran južnim dijelom kolničke trake autoceste na dionici kod Velike Kopanice gdje se dogodila prometna nesreća. Nastavlja se daljnji rad policijskih službenika i podnošenje odgovarajućih prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu - priopćila je glasnogovornica Nujić predstavnicima medija, dodavši kako se poginuli 52-godišnjak nalazio u automobilu švicarskih nacionalnih oznaka, na suvozačevom mjestu.

Brodsko-posavska Policijska uprava objavila je i fotografije s mjesta nesreće.

PU brodsko-posavska

 

PU brodsko-posavska

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: JL/Foto: PU brodsko-posavska

Autor: