Policija otkriva detalje trostrukog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku: Sve osobe imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava

12.01.2020. 11:26:00

Dražen Vitez, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije na konferenciji za novinare iznose detalje slučaja trostrukog ubojstva u Splitu.


Splitska policija na konferenciji za novinare iznosi detalje slučaja trostrukog ubojstva u Splitu za koje je osumnjičen 25-godišnji Filip Zavadlav. Na konferenciji su Dražen Vitez, načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske, Marko Srdarević, zamjenik načelnika i Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije.

Vitez je na početku potvrdio da je osumnjičeni uhićen jučer navečer, a akcija policije je dokaz da je spremna na ovakve akcije.

"Sve ekipe su brzo bile na terenu. Poruka građanima je da je sve što poduzimamo u cilju njihove sigurnosti", rekao je.

"Sve osobe koje se spominju imaju nekoliko desetaka prekršajnih i kaznenih prijava", rekao je načelnik policije Vitez.

"Odgovorno mogu reći da je stanje sigurnosti u Splitu dobro po svim parametrima", kaže Vitez i dodaje kako odgovor na organizirani kriminal ne može biti uzimanje pravde u svoje ruke, već zajedničko djelovanje institucija.

Srdarević kaže da su sve snage upućene na teren odmah po dojavi o događaju 15:35 te su pozvali i dodatne snage policije. U široj zoni mjesta događaja blokirali su ulice, angažirali službena plovila i obavijestili kolege na granicama. 

"Od građana smo dobili niz saznanja i dobili niz imena ljudi koji su nama interesantni", kaže Srdarević zahvaljujući analizi informacija, dva sata i 45 minuta kasnije, uhitili su osumnjičenog.

Matković kaže da su nakon obavijesti državnog odvjetnika i dobitka snimke počinitelja, intenzivno su ga tražili te uhitili osumnjičenog.

"Tri osobe uhićene ne dovode se u vezu s počinjenjem kaznenog djela, ali dovode se u vezu s djelom", što znači da nisu počinitelji, ali imaju veze s nekim drugim kaznenim djelom koje se može povezati s ovim kaznenim djelom, pojasnio je.

"Ne možemo dovesti u vezu s kriminalnim obraćunavanjem, ali policija se intenzivno bavi nadzorom nad takvim osobama koje su nam o interesa", kaže Matković.

"Uz trostruko ubojstvo počinjenjo je djelo Dovođenje u opasnost, odnosno, oštećeno je jedno vozilo u kojem su bile dvije osobe koje nisu bile meta", dodao je Matković. 

"Nađeno je 36 čahura. Radi se o automatskom oružju kalibra 7,9 mm", rekao je Matković.

"U tijeku su pretrage stanova na više lokacija", kaže načelnik. 

Nije bilo prijava da su počinitelj ili oštećeni prijetili jedni drugima. 

Prema nepotvrđenim informacijama mladić je zadnjih mjeseci bio žrtva zlostavljanja dilera zbog navodnog duga koji je prema njima imao njegov brat.

Policija je osumnjičenog nakon potrage uhitila, a privedena je i još jedna osoba za koju "postoji vjerojatnost da raspolaže korisnim saznanjima".

Izvor: Dnevnik.hr

Izvorni autor: M.R./Foto:fah

Autor: