Policija po Zagrebu upozorava: 'Idite kući, nastupa karantena'!

21.03.2020. 15:28:00

S obzirom na ubrzano širenje i pojačan rizik prijenosa koronavirusa, uvodi se u protuepidemijsku mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i ostalim mjestima ...

U subotu oko 13.00 sati na Zrinjevcu u Zagrebu je snimljen policijski automobil koji izdaje obavijesti o svim uputama svojih kućanstava.

- Ponavljam, nastupa karantena. Svi se lagano uputite svojim kućama - govori policija preko razglasa.

POGLEDJATE VIDEO:

Iz policije su nam rekli kako se trenutno postupaju prema novim mjerama objavljenim u presici Državnog stožera civilne zaštite u 9.00 sati.

- S obzirom na ubrzano širenje i pojačani rizik prije koronavirusa, uvodi se u protuepidemijsku mjeru strogog ograničavanja zadržavanja u ulicama i ostalih mjesta mjerenja na kojima se može kretati i zadržati veći broj osoba, u trajanju od 30 dana od dana donošenja odluka o odluci. Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske, dana 21. ožujka 2020. godine donosi Odluku o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgovanje, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržati veći broj osoba. Stožeri civilne zaštite i ravnateljstva policije dužni su osigurani dokazani i nadzor provođenja mjera iz ovih Odluka. Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objavit će se u Narodnim novinama - javljaju iz MUP-a.

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Maja Krištafr/Foto: fah

Autor: