POLICIJA TRLJA RUKE: U Splitu pao narko-boss s 3 milijuna kuna vrijednom drogom

19.04.2019. 16:33:51

Nabavna cijena kilograma heroina kreće se oko 25 tisuća eura, a kilograma kokaina 40 tisuća eura

Jednog od šefova narko miljea na širem splitskom području uhitila je splitska policija nakon što je u stanu koji taj 29-godišnjak koristi u Splitu otkrila više od četiri i pol kilograma heroina, a pronašla je i oko 2,5 kilograma raznih drugih droga koja bi, zajedno s heroinom, na ulici mogla doseći vrijednost od oko tri milijuna kuna.

Nositelj organiziranog kriminala

Ovom velikom zapljenom i uhićenjem splitsko-dalmatinska policija pohvalila se u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare, izvijestivši da 29-godišnjaka prate već mjesecima jer ga po zlouporabama droga znaju već od ranije.
PU splitsko-dalmatinska
Šef kriminalističke policije te policijske uprave Ante Matković istaknuo je kako je riječ o jednom od nositelja organiziranog kriminala kada je u pitanju zlouporaba droga na širem splitskom području. “S obzirom na količinu i sve što smo pronašli vidi se kako je droga bila namijenjena preprodaji, da je osoba bila naoružana i ovo kriminalističko istraživanje ide dalje kako bi se utvrdila povezanost uhićene osobe s drugim osobama”, kazao je Matković.

Kilogram heroina 25 tisuća eura, kokaina 40 tisuća

U iznajmljenom stanu koji koristi policija je pronašla četiri kilograma i 650 grama heroina, 625 grama kokaina, kilogram i 840 grama marihuane, 133 tablete e​cstasyja, 54 ​grama ​amfetamina​,​​ tri digitalne vage za precizno mjerenje​ težine, ​pribor i oprem​u​ za pakiranje droge​, dva pištolja ​Glock te 135 komada s​t​re​l​jiva​. ​ Nakon što je nad 29-godišnjakom završila kriminalističko istraživanje, policija ga je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i prekršajnu prijavu zbog nezakonitog posjedovanja oružja, predala pritvorskom nadzorniku. Načelnik Odjela kriminaliteta droga Dušan Jenjić izjavio je da su kontinuirano usmjereni na pojedince i organizirane skupine koje se bave prodajom droga, te svakodnevno rade na suzbijanju krijumčarenja, prodaje i proizvodnje droge. Smatra kako je i današnja zapljena rezultat takvog policijskog rada, a novinarima je kazao i kako se nabavna cijena kilograma heroina kreće oko 25 tisuća eura, a kilograma kokaina 40 tisuća eura.

Najveća pojedinačna zapljena

Karlovačka policija u četvrtak je u Karlovcu zaplijenila 170,6 kilograma marihuane te je uhitila jednog hrvatskog i jednog srbijanskog državljana koji su drogu vozili u kamionu, rečeno je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi. Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zapljena droge na tom području, slijedi postupak vještačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namijenjena. Za sada nije mogao reći više o suradnji policije Hrvatske i Srbije.

Otprije poznati policiji

Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković je rekao da su obojica uhićenika otprije poznata policiji, da je ilegalna roba bila upakirana u građevinski stiropor u otvorenome skladišnom prostoru teretnog vozila, a policija je posumnjala da je riječ o u kriminalu te je obavila pretres. Na izlazu s autoceste Rijeka-Karlovac uhvaćeni su i uhićeni 44-godišnji i 47-godišnji vozač i suvozač te će tijekom dana uz kaznenu prijavu biti privedeni na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a policija će i dalje provoditi “razne dokazne radnje i istraživanje njihove potencijalne povezanosti s drugim osobama”, rekao je Benković. “Osim marihuane, u kamionu su pronađena i dva pištolja s pripadajućim streljivom. Prošle godine djelatnici karlovačke Policijske uprave otkrili su i zaplijenili 307,09 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zapljena u državi i dosadašnji rekord te Policijske uprave.Inače, u prva tri mjeseca prošle godine prijavljeno je osam kaznenih djela i 23 prekršajna djela vezana uz drogu, a u prva tri mjeseca ove godine bilo je 116 prekršajnih i četiri kaznene prijave”, rekao je voditelj Odjela za droge Bruno Kendjel.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.