Policija u Istri poziva građane da predaju oružje

04.10.2013. 12:49:55

4
Piše: Elena Čuljat/VLM
Nakon što su dvije osobe, koje su željele ostati anonimne, u policijskim postajama Buzet i Buje dragovoljno predale 84 komada bojevog streljiva, jedan komad protuavionskog i jedan komad pištoljskog streljiva, iz Policijske uprave istarske podsjećaju građane na akciju "Manje oružja – manje tragedija'', koju Ministarstvo unutarnjih poslova provodi u suradnji s programom Ujedinjenih naroda za razvoj. Akcija još uvijek traje, stoga građani i dalje mogu predati zabranjeno oružje ili oružje koje posjeduju bez dozvole. Novi slogan akcije je "Izbacite uljeza", a osmišljen je i istoimeni strip koji kroz dogodovštine glavnih likova brata i sestre, Mirkeca i Mirnice (jabuke i kruške), gospođice Sigurnice (banane) i gospodina Povjerenka (grožđa) podučava o pravilima ponašanja pri susretu s oružjem i nepoznatim stvarima. PU istarska podsjeća kako građani ne moraju strahovati od pokretanja prekršajnog ili kaznenog postupka te još jednom apeliraju da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno - automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično. Građani koji žele predati oružje, ne trebaju dolaziti u policijsku postaju, dovoljno je nazvati broj 192 ili 08008892. Na njihovu će adresu, po pozivu, doći policijski službenici koji će oružje preuzeti na siguran način. >> Vukovarci dobrovoljno predaju oružje Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.