Policija vozi Sanadera u zatvor: 'Ovo je politički obračun, predstava uoči predsjedanja Hrvatske EU-om'

04.04.2019. 18:29:36

Vrhovni sud je prihvatio žalbu tužiteljstva na nepravomoćnu presudu Ivi Sanaderu u slučaju Planinska Ivo Sanader pravomoćno je nakon razmatranja Vrhovnog suda osuđen na šest godina zatvora, što znači da se mora vratiti u zatvor, potvrđeno je RTL-u na zagrebačkom Županijskom sudu. Vrhovni sud je prihvatio žalbu tužiteljstva na nepravomoćnu presudu kojom je u slučaju Planinska Sanader osuđen na četiri i pol godina zatvora.

Ovom odlukom bivši premijer Sanader upućuje se u Remetinec, a zatim i na izdržavanje kazne zatvora. Oko 17.20 sati policija ga je izvela iz kuće u Kozarčevoj te su u policijskom automobilu krenuli prema zatvoru u Remetincu. [video width="640" height="352" mp4="http://portal.braniteljski-forum.com/wp-content/uploads/Video-Policija-vozi-Ivu-Sanadera-u-zatvor-Ovo-je-politički-obračun1.mp4"][/video] Iza 16 sati u kuću Ive Sanadera u Kozarčevu stigli su njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković, a potom su zajedno sa Sanaderom izašli i pred vratima dali izjavu novinarima. U kuću su potom stigli i policajci u civilu koji će ga odvesti u zatvor u Remetincu. "Ovo je smiješno, presuda je trebala pasti. Ovo je još jedna predstava za javnost uoči predsjedanja Hrvatske Europskom unijom", kazao je Ivo Sanader ispred kuće u Kozarčevoj ulici. Njegovi odvjetnici su se požalili da su obavijest dobili od suda. "Ovdje se još jednom pokazalo da pravna država ne funkcionira. Mi smo od medija doznali odluku Vrhovnog suda. Dobili smo informaciju od novinara, a ne od suda kako smo trebali dobiti", poručila je Jadranka Sloković. Sanader je rekao da u kući čeka policiju. "Optužbe su potpuno besmislene. To su laži jedna do druge. U svakom predmetu me jedan tuži da bi sebi dobio bolju poziciju", rekao je Sanader. "To je politički obračun. Spreman sam na sve i dokazat ću na kraju svoju nevinost", zaključio je Sanader. "Vijeće Vrhovnog suda je odlučilo da će se protiv Ive Sanadera odrediti istražni zatvor. Po obrazloženju preinačena mu je prvostupanjska presuda i određen mu je istražni zatvor. Primjenjuje se obligatorni istražni zatvor koji je određen", rekao je ranije glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić. "Rješenje o istražnom zatvoru je dostavljeno Županijskom sudu i sudac je izdao dovedbeni nalog i ispostavio je policijskoj postaji. Ona je dužna odmah postupiti po tom nalogu", rekao je Devčić. "Ako ga nema na adresi onda ga treba potražiti tamo gdje se nalazi. Ako ga se ne pronađe, onda je sljedeći korak raspisivanje tjeralice", kazao je Devčić. Podsjetimo, bivši premijer Sanader je u aferi Planinska nepravomoćno osuđen na 4,5 godine zatvora, dok su njegovi suoptuženici Mladen Mlinarević i Stjepan Fiolić osuđeni na po godinu dana svaki. Novčane kazne izrečene su dvjema optuženim tvrtkama pa su Mesnice Fiolić kažnjene s 50 tisuća kuna, a Centar za reprodukciju u stočarstvu sa 70 tisuća kuna. Nepravomoćnom presudom odlučeno je i da Sanader, Fiolić, Mesnice Fiolić i Centar solidarno moraju vratiti 15 milijuna kuna, dok je Sanaderu oduzeta nepripadajuća imovinska korist od 17 milijuna kuna. Uskoro opširnije...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.