Policijska presija u Vukovaru: Sudionike inicijative 'Ne ćirilici u Vukovaru' odvode na informativne razgovore!

04.12.2013. 14:26:24

4.12.2013.

Policija naknadno postupa, što nije pravilo, i poziva na obavijesne razgovore i to na način da dolaze sudionicima kući ili ih kontaktiraju telefonom. Iz Stožera ovim putem poručuju sudionicima inicijative koji su prikupljali potpise da se ne odazivaju na ovaj način u policijsku postaju, već da pričekaju pismeni poziv. Iako je inicijativa "NE ćirilici u Vukovaru" protekla u najboljem redu pri čemu je policija na vrijeme dobivala sva potrebna saznanja i budno pratila štandove na kojima su se prikupljali potpisi za referendum kojim bi Vukovar, kao grad posebnog pijeteta, bio izuzet od uvođenja dvojezičnih ploča, saznajemo da se sudionici ove inicijative pozivaju na informativne razgovore u policijsku postaju u Vukovaru. Potvrda je stigla iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara:   - Pojedine koordinacije gradske vlasti u Vukovaru traže privođenja na obavijesne razgovore onih koji su sudjelovali u sakupljanju potpisa, iako nikome nije jasno zašto. Sve podatke i informacije uredno smo slali u centralu, sve je bilo regularno i po zakonu. Ipak, policija naknadno postupa, što nije pravilo, i poziva na obavijesne razgovore i to na način da vam dolaze kući ili vas kontaktiraju telefonom.   Iz Stožera ovim putem poručuju sudionicima inicijative koji su prikupljali potpise da se ne odazivaju na ovaj način u policijsku postaju, već da pričekaju pismeni poziv, kako to zahtijevaju pravila i kako je to običaj u uljudnom svijetu. Poručuju i kako se po Vukovaru sve glasnije priča da je ovdje riječ o "tipičnoj policijskoj presiji".  
  • Autor: S.V.
  • Photo: Goran Ferbezar/PIXSELL
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.