Policijskom akcijom ‘Faraon’ razbijen lanac dilera vinkovačkog narko bossa

20.08.2019. 13:21:47

Kriminalističkim istraživanjem “Faraon” razbijen je lanac dilera kokaina i heroina, izvjestila je PU vukovarsko-srijemska. Naime, na području Vinkovaca, Vukovara, Osijeka i Đakova operirao je 58-godišnji vinkovački narko boss. Akcija ” Faraon” u kojoj su zajednički sudjelovali PU vukovarsko srijemske županije i Općinsko državno odvjetništvo, radila je na suzbijanju preprodaje droge na tom području od ožujka do sredine kolovoza 2019. godine. Utvrđeno je kako je 58-godišnjak drogu kupovao od 57-godišnjaka i 65-godišnjaka iz Splita te ju dalje preprodavao. Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je deset osoba, a obavljenim pretragama domova i drugih objekata na više lokacija kao i vozila pronađeno je i oduzeto: – 504 grama kokaina – 35 grama heroina – 8 komada sjemenki biljke „Cannabis sativa“ – novčani iznos od nekoliko desetaka tisuća kuna u raznim apoenima i valutama – 10 mobilnih uređaja sa više SIM kartica – 100 komada tableta „Heptanon“ – pištolj s pripadajućim spremnikom i nekoliko komada streljiva – precizna digitalna vaga – punilo za miješanje s drogom „Laktoza“ Protiv osam osoba podnesena je kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te su tijekom jučerašnjeg dana predane u pritvorsku jedinicu policije.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.