Politički krah predsjednika HSP-a: Srb lažirao potpise članova stranke?

16.09.2013. 21:30:04

Osim postavljanja vijenaca po grobljima, Srb se ničime pametnim nije uspio osnažiti. Srb je ostao sam, a Karamarko čeka njegovu egzekuciju na dva bijedna mjesta u Saboru.

Danijel Srb gubi utjecaj u predsjedništvu HSP-a. Nema kvorum na sjednici predsjedništva, a najvjerojatnije ga neće imati niti u daljnjem radu. Jedino da smijeni kompletno predsjedništvo.  Zapravo, Srb ima  veliki problem s Tomislavom Karamarkom, s kojim  je dogovor trebao biti  potvrđen do ponedjeljka o koaliciji i ujedinjenju pravaša. Navodno prema tom dogovoru Tomislav Karamarko bi osigurao dvije stolice u Saboru za HSP i to za Danijela Srba i Peju Trgovčevića. Dvije bijedne stolice u Saboru govore i koliko je jadan rad predsjednika Danijela Srba, kao  i razlog njegovog rada. Fotelje. Uskogrudnost vođenja stranke očito dolazi na naplatu. Predsjedništvo  je trebalo biti izvješćeno  o ujedinjenju HSP-a Danijela Srba s Ružinim HSP-om dr. Ante Starčevića u studenom ove godine i o koaliciji s HDZ-om. Sjednica predsjedništva nije imala kvorum u subotu, za takav rasplet, po kojem bi predsjednik te miks stranke trebao biti  Ivan Tepeš.

Pravaši Srbove stranke odbijaju poslušnost i ne žele pod Karamarkovu kapu. Godinama je HDZ odbijao suradnju sa Đapićevim vodstvom, godinama su pravaši HDZ nazivali udbaškom strankom i očito su sada razlike došle na vidjelo . Ne pomaže niti smjena Čondića kao predsjednika Splitsko-dalmatinske podružnice, niti postavljanje Turudića na njegovo mjesto, jer je u Šibensko-Kninskoj županiji problem s Ivicom Zoricom , potpuno isti kao i sa Čondićem, oba predsjednika ne žele suradnju s Karamarkom i Tomašićkom. Nije niti čudno ,jer su ova dva HSP-a u zavadi od prvog dana, HSP je Tomašićkine haespeovce kitio privjeskom HDZ-a. Sada odjednom ta nepodnošljivost treba uroditi nekakvom ljubavlju. Vidna je samo pohlepa za foteljama. HDZ i HSP imaju problem još od Paradžikova ubojstva i međusobnih optužaba. Tako da ovo brzinsko ujedinjenje nije plod riješenih odnosa, već plod jedne ishitrene političke odluke. Previše otvorenih rana i pitanja neće niti autoritet Tomislava Karamarka poništiti.

Koliko je ovo dobro, a koliko očito, da ova dva pravaška politička bloka postaju trabanti Karamarkovog HDZ -a , jasno je pokazala sjednica predsjedništva u subotu . Gotovo nitko se nije odazvao.  Isti scenarij navodno čeka Danijela Srba i u ovaj utorak, jer navodno opet neće imati kvorum za provođenje dogovora s Tomislavom Karamarkom. Shvativši svoju situaciju, Danijel Srb je na kraju otkazao sjednicu predsjedništva za ovaj utorak. Ipak smo na kraju i doznali glavni razlog neodržavanja sjednice. Ivan Zorica nije bio na sjednici predsjedništva u subotu , ali je netko navodno krivotvorio potpis, njegov, kako bi se njegov glas i glas nekih drugih iskoristio za smjenu Čondića. Znači da su ova trojica prisutnih navodno krivotvorili potpise onih koji nisu bili na sjednici. Ovakav gaf je sličan onom u vrijeme izbora Sanadera. Krivotvorenim listama. Ako uzmemo ovu činjenicu u obzir, jasno je da lopovskim metodama pravaštvo ne može opstati. Čini se,  da je ovo nagovještaj jednog političkog kraja, prije nego ispoštivanje dogovora s Tomislavom Karamarkom. Danijel Srb bi vrlo lako mogao ostati bez fotelje čelnog čovjeka stranke uskoro, pa i saborska fotelja postaje stvar tek jedne neostvarene političke bajke.  Danijel Srb je pred svojim političkim krajem. Osim postavljanja vijenaca po grobljima, Srb se ničime pametnim nije uspio osnažiti. Srb je ostao sam, a Karamarko čeka njegovu egzekuciju na dva bijedna mjesta u Saboru.

Pravaši nikada nisu bili na nižim granama. Dražen Keleminec iz pravaške političke scene pametno je prosudio da velika riba jede malu i odlučio je zadržati svoj identitet, kojeg očito HSP prodaje za dvije fotelje, jer ima rukovodstvo koje ne gleda dalje od dvije fotelje. Kada se politika vodi trgovačkim manirima, puno je zadovoljniji trgovac od kupca.

Pitanje je  sad sve veće koliko će Tomislav Karamarko uspjeti eutanizirati pravaški pokret i sebe predstaviti kao relevantnu činjenicu na desnici uz ovako snažnu pobunu karizmatičnih ljudi u HSP-u.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.