Položeni vijenci u Kašiću i Islamu Latinskom

22.01.2016. 21:11:56

Obilježavanje VRO Maslenica ´93. traje i dalje. Ovo su dani kada se prisjećamo svih poginulih branitelja, ali i činjenice da smo hrvatsku neovisnost stekli u krvi. Danas su u Kašiću i Islamu Latinskom brojna izaslanstva institucija i braniteljskih udruga s područja čitave Hrvatske položili vijence i palili svijeće. Svete mise služene su u župnoj crkvi u Novigradu te u Crkvi svetog Frane u Podpragu.
Svoje poštovanje prema žrtvama odalo je i izaslanstvo Grada Zadra predvođeno gradonačelnikom Božidarom Kalmetom. S njime su u Kašiću i Islamu Latinskom položili vijence i zapalili svijeće i njegovi zamjenici Zvonimir Vrančić i Ivica Vlakić, predsjednik Gradskog vijeća Živko Kolega, pročelnici Joso Nekić i Mario Pešut te pomoćnik pročelnika Jakov Vidović. Izaslanstva su stigla iz cijele Hrvatske pa su tako vijence položili i predstavnici Brodsko - posavske, Šibensko - kninske te Splitsko - dalmatinske županije. U ime Oružanih snaga Republike Hrvatske žrtvama su se poklonili načelnik Stožera hrvatske kopnene vojske, brigadni general Mladen Fuzul i zapovjednik Gardijske motorizirane brigade, brigadni general Boris Šerić. Nakon polaganja vijenaca gradonačelnik Kalmeta, zajedno s ostalim predstavnicima Grada, prisustvovao je misi u Podpragu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.