Poruka SDP-ovu ministru, svjedoku u 'slučaju Šimunić': 'Ne igrajte se s dragovoljcima! Za dom spremni!'

10.04.2014. 16:48:22

1_206530

"Rame uz rame sa svim ostalim postrojbama branili smo Hrvatsku i nemojte da vam padne na pamet sada, nakon toliko godina pokušati nešto raditi na našem obezvrijeđivanju. Za dom spremni!", poručuju HOS-ovci.

Ministar uprave Arsen Bauk bit će pozvan kao svjedok od strane Šimunićevog odvjetnika, Davora Prtenjače. Od njega će se očekivati da objasni kako je moguće da je Udruga HOS najnormalnije registrirana, iako na njihovom grbu jasno stoji "Za dom spremni". Zbog tih istih riječi je Šimunić, naime, kažnjen od strane FIFA-e. Ministar Bauk se sada i sam počeo propitkivati kako mu je to "promaklo" i sumnja u vjerodostojnost registracije HOS-a koju kani "pročešljati". To se nikako nije svidjelo HOS-ovcima koji su mu to odlučili dokazati preko medija, ali su mu usput i poručili:

"Ovih dana vidimo po tiskovinama, tv kućama kako se nešto oko udruga HOS-a događa i kako je nekima nejasno, a poglavito ministru Bauku da li smo mi uredno registrirani ili ne, da treba provjeriti...

Dakle, da Vam još jednom pojasnimo:udruge HOS-a su legalno i uredno registrirane kako u državi, tako i u lokalnim samoupravama i tu nema govora o kako se implicira, nejasnoćama.

Udruga HOS-a je uredno REGISTRIRANA U DRŽAVNOJ UPRAVI, ministre, gdje je uredno i po zakonu sve napravljeno. Od žiga, barjaka i sveg ostalog što zakon o udrugama predviđa.

Sa ponosom imamo na barjacima Za dom spremni, kao što smo i '91. godine diljem Hrvatske nosili na rukavu isti slogan i s kojim se ginulo na bojištima. Nemojte se poigravati sa dragovoljcima od kojih su mnogi život dali, mnogi su invalidi, a mi preživjeli i te kako pamtimo ta slavna, teška vremena.

 Rame uz rame sa svim ostalim postrojbama branili smo Hrvatsku i nemojte da vam padne na pamet sada, nakon toliko godina pokušati nešto raditi na našem obezvrjeđivanju. Za dom spremni!..."

Dragovoljac Hos-a, branitelj Vukovara, Damir Markuš -Kutina

Inače, sud je nedavno donosio odluku u sličnom slučaju i odlučio kako niije bilo ustaškog pozdrava te ustanovio da je Ostojićeva policija pogriješila. Podsjetimo, na prosvjedu "Vlado, odlazi", policija je uhitila Croatorumovca pod objašnjenjem da je "dizao ruku u znak ustaškog pozdrava", a u čemu prekršajni sud nije našao elemente prekršaja, te donio oslobađajuću presudu. Policiju je tada dodatno zasmetao i grb ove domoljubne organizacije na kojem stoji natpis "Za dom spremni". Iz Croatoruma su prilikom uhićenja poručili kako je situacija apsurdna s obzirom da je riječ o grbu s natpisom "Za Dom spremni" koji je još prije dvije godine uredno registriran u Uredu državne uprave i dio je službenog statuta Croatoruma.

Ured državne uprave je šakom i kapom dijelio dozvole za korištenje pojedinih nacionalnih simbola koji su sada sve češće predmet rasprave. Sumnju u ispravnost donošenja takvih odluka prvi je izrazio ministar Bauk i sprema se na "provjeru legalnosti". Spremni su, međutim i HOS-ovci, a to su mu i dali do znanja.

  • Autor: Snježana Vučković
  • Photo: hos.blog.hr
Izvorni članak pogledajte OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.