Postavljene nove ploče na bivšem Trgu maršala Tita

04.09.2017. 20:57:26

Za preimenovanje trga glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan Ploče s imenom Trga Republike Hrvatske postavljene su danas na bivšem Trgu maršala Tita koji je preimenovan 1. rujna, nakon burne maratonske rasprave u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Predstavnici skupštinske većine branili su tu odluku ocjenom kako je Tito, iako antifašist, bio diktator, dok su predstavnici skupštinske manjine branili Tita argumentima da je bio vođa antifašističkog pokreta u Hrvatskoj i "veliki državnik svog doba". Za odluku da se Trg maršala Tita preimenuje u Trg Republike Hrvatske glasalo je 29 zastupnika, 20 ih je bilo protiv dok je jedan bio suzdržan. Preimenovanje Trga maršala Tita bilo je preduvjet za suradnju i podršku stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića - Neovisni za Hrvatsku Stranci rada i solidarnosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja je imala relativnu većinu u Skupštini nakon lokalnih izbora.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.