POSTAVLJENO PRVO SPOMEN OBILJEŽJE ŽRTVAMA ZLOČINA KOMUNIZMA NA PROSTORU TUZLANSKE ŽUPANIJE SOLI U BUČJU

20.06.2017. 12:11:35

POSTAVLJENO PRVO SPOMEN OBILJEŽJE ŽRTVAMA ZLOČINA KOMUNIZMA NA PROSTORU TUZLANSKE ŽUPANIJE SOLI U BUČJU – DRIJENČA Jučer u Drijenči zaseoku Bučje kod Tuzle postavljeno je prvo spomen obilježje žrtvama komunizma na prostorima Tuzlanske županije – Soli. Naime radi se o spomen obilježju koje je podigla obitelj Filipović iz Bučja svome djedu i stričevima koji su bili žrtve komunista koji na žalost nikada nisu odgovarali za svoje zločine a umrli su prirodnom smrću uživajući do kraja svog života na krvi i ubijanju stečenu mirovinu kao sudionici NORa. Tri brata Blagoja, Franjo i Ivo, su odlučili podići spomen obilježje upravo iz razloga velike nepravde koja je počinjena njihovoj obitelji a za koju se moralo šutjeti desetljećima i skrivati od javnosti. Konačno je došlo vrijeme da se zna istina i da se oda počast nevinim civilnim žrtvama obitelji Filipović te da žrtve nađu konačno svoj smiraj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.