POSTROŽENJE MJERA OVISI O BROJKAMA: Tko će snositi odgovornost za visoke brojeve zaraženih i umrlih?

13.12.2020. 16:36:00

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković istaknuo je u nedjelju kako je sada najvažnije smanjiti broj zaraženih u Hrvatskoj pridržavanjem mjera, a da će se o tome tko snosi odgovornost za visoke brojeve zaraženih i umrlih, razgovarati kada za to dođe vrijeme.

“U ovom trenutku najvažnije je da svi učinimo napor kako bi se brojke smanjile. Dakle, i oni koji su odgovorni, koji propisuju mjere, ali i svaki građanin nosi svoju odgovornost”, kazao je Jandroković odgovarajući na pitanje tko je odgovoran što je Hrvatska najgora u Europi po broju oboljelih na 100 tisuća stanovnika.

Dodao je da će se o odgovornosti “razgovarati kada za to dođe vrijeme”, apeliravši na građane da se drže mjera.

“Svatko od nas mora osjećati odgovornost da provodi i drži se mjera, jer te mjere su jedini način da izađemo iz ovako visokih brojki”, poručio je Jandroković. Pozvao se i na izjavu glavne epidemiologije Slovenije, koja je rekla da učinak epidemioloških mjera ovisi o tome kako ih ljudi primjenjuju.

Jandroković je ispred Zagrebačke katedrale rekao i da eventualno postroženje postojećih mjera nakon 21. prosinca ovisi o brojkama koje su i dalje visoke, ali da o njihovom potencijalnom uvođenju ne može reći ništa novo u odnosu na ono što je javnost čula od Stožera, koji vodi brigu o mjerama.

Upitan je li Hrvatska ipak zakasnila s donošenjem strožih mjera, Jandroković je kazao da je o tome teško govoriti.

“Nažalost, nakon ljeta brojke su u cijelom svijetu otišle gore. Neke zemlje su se zatvorile ranije, neke kasnije, toliko je različitih slučajeva, ali ako pogledate brojke od početka epidemije do danas, tu je Hrvatska negdje u sredini“, smatra Jandroković.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Ana Korenić/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.