Potpora branitelja iz Sarajeva Dubrovačkim braniteljima u borbi za muzej Domovinskog rata na Srđu

24.01.2016. 18:31:25

Prateći u proteklih par godina dešavanja i napise o statusu Muzeja Domovinskog Rata, na Srđu, ne možemo a da nedamo punu podršku Hrvatskim Domoljubima, koji vjerujući u pobjedu istine i Pravde u R.Hrvatskoj, nastoje da Muzej, simbol izvojevane pobjede slavne HV-e nad srbo-četničkim hordama, održe na sadašnjoj lokaciji, mjestu gdje se stvarala istorija Dubrovnika. Svima je poznato, da je na početku agresije na R.Hrvatsku, Sarajevo odmah uputilo pomoć Dubrovčanima, a da se i Dubrovnik odužio Sarajlijama. Neraskidive su simpatije i veze između naša dva grada i njihovih žitelja. Ne zaboravite da su se u redovima HV-a u Vašoj prvoj djelatnoj postrojbi ZNG (Dubrovnik) borili za obranu Dubrovnika mnogi mladići iz BiH, porijeklom iz Trebinja, Ljubuškog, Foče, Zvornika, Stoca, Velje Međe, Konjica, Zenice, Bileće, Rošave,Vakufa, Živinica, Jablanice, Gruda, Mostara, Bosanske Otoke, Mrkonjić Grada. Za odbranu Dubrovnika svoj život je na oltar domovine položio branitelj Hamdija Kovač, braneći mjesto Bosanka na brdu Srđ, koji je bio i ostao za nas, pojam ratnika i heroja, koji je svojom krvlju zalio Dubrovački kamen. Koliko su nam poznate činjenice iz javnih medija, prostor Muzeja, koga sa divljenjem I zadovoljstvom posjećujemo , trebao je zasjati u novom svjetlu na istom onom mjestu u obnovljenoj tvrđavi na vrhu brda Srđ, sa prepoznatljivom siluetom tvrđave i tornja. Milioni fotografija, koje su vaši gosti do sada snimili na tom presudnom, Svetom mjestu, herojske odbrane Dubrovnika, otišli su u sve djelove svijeta, prikazujući mjesto Dubrovačke Golgote. Uvjereni smo da će ta i takva slika Dubrovnika, kao simbol odbrane, prkosa i nepokorenosti, ostati vječno u slavu palim braniteljima i žrtvama civilima, na ponos slobodarskog Dubrovnika, sa krilaticom: ”Sloboda se ne prodaje ni za sva blaga svijeta”. Podržavamo napore I borbu Vaših Branitelja u nastojanjima da Muzej i toranj ostanu na njihovom sadašnjem mjestu, kao istinsko podsjećanje na bedem odbrane i simbol Vaše pobjede za Slobodu Republike Hrvatske. Molimo da ovu našu iskrenu podršku, braći po oružju, ne povezujete sa bilo kakvom politikom, jer ovo je stav I potpora naše Udruge iz bratskog Sarajeva, koji vam šalju svoje pozdrave I izraze poštovanja! BOG I HRVATI – ALLAH I MUSLIMANI Predsjednik Udruge Nikolajev Viktor

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.