Potres magnitude 8.2 pogodio Daleki istok, treslo se sve do Moskve!

24.05.2013. 09:46:10

Dno Ohotskog mora zatresao je potres magnitude 8.2. Ruske su vlasti objavile da je području Kurilskog otočja i Sahalina prijetila opasnost od tsunamija. Potres magnitude 8.2 zatresao je nešto prije 8 sati po hrvatskom vremenu podmorje Ohotskog mora na Dalekom istoku. >> FOTO Najjači potres u 20. stoljeću dogodio se na današnji datum Prema informacijama EMSC-a, hipocentar je bio na dubini od gotovo 600 kilometara, a ruske su vlasti za područje Kurilskog otočja i Sahalina nakratko bile proglasile opasnost od tsunamija. Zbog velike dubine hipocentra plimni val na kraju nije bio generiran, ali RT javlja da su se popratni udari osjetili u Moskvi, čak 9.000 kilometara udaljenoj od epicentra. Neki su građani u strahu izašli iz svojih stanova, ali informacija o eventualnim štetama zasad nema. Područje gdje se potres dogodio je, inače, seizmički izrazito aktivno. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.