POTRESI NA DESNICI: HSP smijenio Stipu Perana: ‘Danijel Srb koristi se staljinističkim metodama’

16.01.2016. 22:11:32

Odluka vrha stranke o imenovanju povjerenika u podružnicama u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji na službenim stranicama HSP-a objašnjena je ‘pripremama za nadolazeće lokalne izbore i osnaživanju stranke’, a Peran je o tim potezima središnjice doznao preko interneta. Stipe Peran, predsjednik šibenske Gradske organizacije HSP-a, odlukom vrha stranke smijenjen je s te funkcije, a na njegovo mjesto za povjerenika je postavljen Ante Gaćina. U razgovoru za Šibenski portal, Peran ističe kako ga apsolutno nitko iz središnjice HSP-a nije obavijestio o raspuštanju organizacije niti pojasnio tu odluku. Peran, naime, sumnja kako se sve događa zbog činjenice što se bliže unutarstranački izbori, a predsjednik stranke Danijel Srb teren priprema za osvajanje još jednog mandata. “Sabor stranke najavljen je za 28. veljače i sve se radi da Srb i ekipa ostanu na svojim pozicijima. Sve pojedinice koji se ne slažu da Srb dobije još jedan mandat na mjestu predsjednika HSP-a se eliminira staljinističkim metodama”, kazao je Peran koji smatra da Srb ne zaslužuje još jedan mandat zbog katastrofalnog rezultata stranke na parlamentarnim izborima. “Ja sam na izborima u svom kvartu Meterize osvojio više glasova nego li on nivou cijele Hrvatske. Ne postoji nikakav osobni animozitet prema Srbu nego su posrijedi njegovi loši rezultati”, komentira HSP-ovac te dodaje kako sve ovo vodi potpunom brisanju stranke s političke scene. Odluka vrha stranke o imenovanju povjerenika u podružnicama u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji na službenim stranicama HSP-a objašnjena je ‘pripremama za nadolazeće lokalne izbore i osnaživanju stranke’, a Peran je o tim potezima središnjice doznao preko interneta. “Nikakvu usmenu ni pismenu odluku nisam dobio, iako sam zvao predsjednika kada sam pročitao tu vijest na služenim web stranicama stranke. Ja sam legitimno izabrani predsjednik GO i moj mandat još traje i ovo sve je potpuno nelegalno”, zaključuje Peran razočaran što se, kako kaže, stranka hvalila s njim kada je sudjelovao u svečanosti podizanja zastave na 20. obljetnici VRO Oluja u Kninu te kada je spasio branitelja koji se pokušao ubiti, a sada ga, poručuje, ‘odbacuju kao krpu’. “Vrh stranke priprema ljude koji će na Sabor imenovati delegate koji će glasati za Srba. Ja s poltronima ne mogu raditi, ali moja ljubav prema HSP-u ostaje”, navodi Peran. Zanimljivo je kako je za povjerenika u Šibeniku HSP imenovao Antu Gaćinu koji je stranku napustio 2011. godine uoči parlamentarnih izbora zajedno s Tomislavom Čolkom, koji je sada imenovan povjerenikom stranke u Šibensko-kninskoj županiji. Njih dvojica, zajedno s ostatkom članstva u našoj županiji, HSP  su napustili nakon što ih je SMS-om sa stranačkih dužnosti razriješio upravo Danijel Srb, a na lokalne izbore 2013. godine izašli su okupljeni u udrugu ‘Loza’.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.