Potresi zatresli šibensko područje: 'Odsjekle su mi se noge, kao da mi je epicentar ispod kreveta'

15.09.2018. 08:29:22

Prvi potres jakosti 3.0 po Richteru zatresao je u 1,48 sati s epicentrom 10 kilometara od Šibenika, između Zatona i Vodica, dok je novi, jači potres magnitude 4.0 po Richteru zabilježen u 5,09 sati.
Dva snažna potresa s epicentrom između Zatona i Vodica pogodila su noćas šibensko područje, prenosi ŠibenikIN. Prvi potres jakosti 3.0 po Richteru zatresao je u 1,48 sati s epicentrom 10 kilometara od Šibenika, između Zatona i Vodica, dok je novi, jači potres magnitude 4.0 po Richteru zabilježen u 5,09 sati. - Majko mila, probudila sam se od tutnjave i straha! Imala sam osjećaj da mi je epicentar ispod kreveta. Tresli su mi se zidovi, prozor, odsjekle su mi se noge, trajalo je par sekundi ali djelovalo je kao da su minute u pitanju. Cijela obitelj mi se probudila i susjedi, ljudi su počeli izlaziti na balkone i gledati što se dešava. Potresi su se zaredali u zadnje vrijeme, ovo nije normalno, rekla je jedna stanovnica Vodica. Drugi, puno jači potres, zabilježen je u 5,09 sati i to s epicentrom kod Zatona, a prema podacima EMSC-a, bio je magnitude 4.0 po Richteru a epicentar je bio na dubini 2 kilometra.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.